Who let the dogs out – Haukikoiran kyydissä

FTK reissuraportti

Ajankohta7.4.2017
MukanaJanne, Dennis ja Sami N
MissäTammisaari
KalantuloKymmenkunta, joista 5 kg suurin
OttipelitKumit
Bullet TimeN/A
KelitAurinko lämmitti välillä, toisinaan pilvistä, vähän plussaa. Jäätäkin nähtiin vielä.
Yleisarvostelu9

Janne, Sami ja Dennis olivat suunnitelleen jo 2016 puolella haukireissua Haukikoiran opastettuun kyytiin. Ennenaikainen talvi kuitenkin yllätti jo marraskuussa ja reissua ei saatu toteutettua tuolloin. Speksattiin reissu sitten keväälle ja huhtikuun alkuun 7.4.2017.

Vesille lähdettiin Mikan “toimistolta” eli Tammisaaresta heti aamusta noin klo 9 aikoihin. Yö oli ollut kylmä ja se enteili hiljaista aamua kalojen suhteen. Näin kävikin. Veneessä ei kuitenkaan ollut hiljaista kun Vornanen laulatti Lundin laadukkaita stereoita siirtymillä. Hauskaa 😀

Ensimmäiset kalat saatiin joskus 10:30 nurkilla kun ilmakin oli jo lämmennyt jonkin verran. Kalastimme lahtien keskustoja, joista nousikin muutama kala sekä pudotettiin muutama parempi (tietenkin). Vastarit varmaan jäässä talvitauon jäljiltä 🙂 Vieheinä käytimme oikeastaan pelkästään kumeja.

Puolessa välissä päivää grillattiin pikaisesti laadukkaat makkarat ja homma jatkui keskustojen ronkkimisella loppupäivän. Iltapäivällä Jannelle nasahti mukava vitosen kala Pig Shadilla, joka jäi päivän suurimmaksi. Kalastusaika oli riittävä ja ei sisältänyt jättisiirtymiä. Meidän reissu oli ehkä kalenterimielessä viikkoa paria liian aikaisin, jotta olisimme päässeet kunnon kappaleille ja toivottu metrikalakin olisi saatu kuviin. Ehkä syksyllä loppukaudesta uusi yritys.

Todella mukava päivä ammattilaisen täysihoidossa upeassa veneessä. Kaikki kohdillaan! Kiitos Mikalle ja varmasti palataan vielä reissujen merkeissä. Lisätietoja reissuista Mikan www-sivuilta haukikoira.fi.

Teksti & kuvat: Janne & Co