Visiitti Papukaijalahteen

Ville, Janne ja Jasu Porvoossa la 21.04.2007. Keli aivan Aunuksesta, ellei jopa Vienan Karjalasta, mutta haagit tykkäsivät!
Jasulle rekordi ja muutenkin hyvin tapahtumaa. Jeppisleppistä siis.

Saavuimme tutulle Tirmon rampille kymmenen maissa, ja siitä ensimmäiselle pelipaikalle Vinoon Lahteen. Lahden suu antoi heti alkuun muutaman todella napakan kaislanjuurakkotärpin, joiden konfauksessa meni turhaan aikaa, mutta ei viitsi jättää Bustereita liikaa pohjaan. Jasulle ja Jannelle muutamia kaloja heti kyytiin. Sisemmälle lahteen, mutta siellä vain tärppejä ja seurioita. Takaisin lahden suulle, josta meikäläisellekin kala, 3,5kg Nilsusta viritetyllä suspijerkillä. Haagi puraisi 20cm syvyydestä, ja itsetuntoani hiveli, kun Ruma matalan veden täsmäaseeni vihdoinkin antoi saalista.

Siitä etiäpäin Kakkoslahteen, josta pari kakkosta, ja sitten P*llun kultaan vetämään makoisa makkarakertisgrillilounas rankkasateessa.

Siirtyminen Papukaijalahteen, jossa Jasun tuoreet jerkkikamat saivat fintsakasteensa, FT Slideriin nasahti reipas 5,3kg vihernieriä . Jasun rekordi. 10m päässä Jasu kuittasi kolmepistejotakin ja Jannekin vielä otti juttelunelosen , eli isku täysin yllättäen juuri siirtymistä pohdittaessa.

Syvemmälle lahteen ja vielä jokunen kala käymään veneessä ja pois. Hyvä päivä. Yhtä kalaa lukuunottamatta kaikki veneeseen asti tulleet alta metrin vedestä, veden lämpö 4-5 astetta.

Teksti: Ville
Kuvat: Ville ja Janne