Viikonloppu idässä 22-23.4.2017

Reissufaktat

Ajankohta22-23.4.2017
MukanaHämppy, Janne ja Kentsu
MissäEteläinen merialue
KalantuloLauantaina 28 kpl ja sunnuntaina 6 kpl. Vkl:n suurin  5,36 kg.
OttipelitKumit ja jerkit
Bullet TimeKun kalat löytyivät, niin niitä tuli useampi. 6 tuplatärppiä.
KelitLauantaina oli kaunis päivä ja sunnuntaina koettiin kaikki sääilmiöt.
Yleisarvostelu7 ½

Lähdettiin liikkeelle lauantaiaamuna klo 8:30 Jannen pihasta. Koukattiin Hämppy kyytiin ja kaupan kautta vesille. Pääsimme vesille aamupäivällä. Pari muutakin venettä oli ennen meitä veneenlaskussajonossa..
Ekassa spotissa oli tietysti jo tuttu kalavene, joten jätimme heidät rauhassa työstämään kohdettansa. Menimme siis seuraavaan ison kalan oletettuun paikkaan. Kalastimme isoa lahtea rauhallisesti saamatta ns. keskialueelta muuta kuin pari varovaista tärppiä. Pari tuntia tahkosimme lähes tyhjää, kunnes siirryimme 20 – 30 metrin päähän kaislarajasta.
Kun ensimmäinen kala vihdoin päätti purra aukesi iskuikkuna myös muille kaloille. Kaloja tuli harvakseltaan, mutta yleensä useampi sitten, kun vain yksi suostui iskemään. Eniten haukia keräsivät jerkit, mutta muutamia tuli kumeillakin.
Lauantaina saimme yhteensä 28 haukea, mikä on kevääksi ihan hyvä saldo. Suurin hauki oli 5,36kg.
Klo 22 lähdimme pois ja suuntasimme paikalliseen hostelliin yöksi, koska kotiin ei jaksanut täyden päivän jälkeen ajaa. Respan kanssa olimme sopineet, että tulemme viim. klo 23:00, ja olimme jopa pari minuuttia ajoissa. Muutama olut ja tasainen kuorsaus kuului auringon punoittamilta kasvoilta.

Sunnuntaina kävimme syömässä reippaan aamupalan ja lähdimme takaisin vesille. Päätimme kalastaa syvämpää vettä, mutta saman päätöksen olivat tehneet myös muut venekunnat. Lähes kaikki ns. otolliset paikat olivat täynnä ja jouduimme ajamaan yhä kauemmaksi. Keli oli todella kylmä ja räntää vihmoi poikittain koko ajan.
Puolenkymmentä  kalaa kuitenkin saatiin, kokoluokka filekalasta nokkahuiluun. Uusi kylmä aalto oli selkeästi sulkenut kalojen suut ja passivoineet syömähalut. Outo kevät ja kohtuullisen vaikeaa on ollut viikonloppuna kalastavalle hauenkalastajalle…

Teksti & kuvat: Kentsu & Co.