Viehemestarin kanssa kalassa

FTK Pikaraportti

Ajankohta7.11.2013 08:00-11:30
Mukana

Kentsu ja Guest Star Esko V.

MissäLäntinen merialue
Kalantulo3 kpl kävi veneessä ja 5 muuta tapahtumaa, mm. karkuutus veneen vierestä. Aktiivista pientä tanea oli liikenteessä. 
OttipelitVajokki vieheen kevennetyt väreissä ambulanssi – pettäjä ja laatta
Bullet TimePilviset hetket, kaksi kalaa tuli perättäisillä heitoilla
KelitPuolipilvistä, 0-3 m/s tuulta, vesi +6 – 7
Yleisarvostelu8 (kohdekaloja mukavasti, koko hukassa, suurin 45 cm)

Sovimme Eskon kanssa, että torstaiaamuna klo 7:30 hän tulee noukkimaan mut duunin satamasta. Aika juhlavissa tunnelmissa lähdettiin liikkeelle, kun Suomen meritykistö antoi lähtölaukaukset, ja kaikkialla muualla oli synkän pilvistä paitsi siinä meidän alueella oli pilvetöntä. Pari ensimmäistä otollista paikkaa oli varattu. Ensimmäisessä oli porukka kalassa ja toisessa porukka ampumassa vesilintuja. Jatkoimme matkaa etelään kohti pilvistä aluetta, mutta ei millään jaksanut ajaa Viroon asti. Kanssa kalastajia oli yllättävän paljon paikalla, ja aloitimme edellisen päivän tiedostelujen perusteella perkaamaan saarien lahtia. Ensimmäinen lahti näytti erittäin lupaavalta, mutta vastarannalla oltiin paikalla. Päätimme kuitenkin edes herkistellä hetken, kun saaressa näytti olevan ihan oikeat hommat menossa, kun lautatavaraa siirrettiin, ja välimatkaa oli 300 metriä. Aurinko ns. poltti taivaan oransiksi, joten päätimme lähteä liikkeelle perinteisellä ambulanssilla. Eskolla Laatta90 ja K:lla Pettäjä. Kolmas heitto Eskolla, ja ensimmäinen heitto lahden mataliin osiin. Ja eka tane kiinni, alamittainen tosin. Kaivoin kameran ja haavin esiin. Nätti 40 cm tane kuvattavaksi, ja takaisin omaan elementtiinsä. Päivähän alkoi hyvin. Pakkasin kameraa takaisin laukkuun, kun Esko ilmoitti seuraavasta kaverista. Kamera takaisin. Kokoluokka sama, ja kuvasin sitten väsytysvideonkin. Kala haavilla ylös, kuva ja vapautus. Nyt pitäisi jo itsekin päästä heittämään. 

Paikka hiljeni ja Eskolla meni siima sotkuun ja ajauduimme siimasotkun selvittelyn aikana liian kauas rannasta. Esko vaihtoi helmiäisen väriseen Pettäjään, ja mun pyynnöstä noustiin vielä samaan paikkaan takaisin. Lahden oikeasta reunasta tuli vielä yksi tane seuraamaan veneen viereen. Päätimme siirtyä seuraavaan lahteen. Matkalla ison kiven vierestä tuli yksi hyvä tärppi, mutta siitä ei saatu näköhavaintoa. Seuraavasta lahdesta ei tullut mitään, tosin siellä oli vene ennen meitä. Menimme seuraavaksi selkeään ns. “ensilumen” lahtipaikkaan. Kolmannella heitolla Kentsu avasi tilin. Pulska 45 cm, kaunis tane. Kuvat ja vapautus. Ajauduimme kivien väliin, ja peruutuksessa sitten moottori edellä kiville. Onneksi vauhti oli hidas, ja vahingot olivat lähinnä kosmeettisia. Pari paikkaa oli vielä jäljellä. Heitimme pitkää merenalaista harjua ja matalikkoa. Vesi oli kaikkialla kristallin kirkasta, joten tutkimme paljon pohjan muotoja. Suurin osa merenpohjasta oli vielä paljasta, mutta paikoitellen rakkolevä oli tehnyt paluun paljaisiin rantoihin!!! Yksi iso tärppi tuli vielä vahingossa merenalaisen harjun heittelyssä. Veneen vieressä jäin seuraamaan Pettäjän pudotusta, kun salama iski. Vapa oli lähteä kädestä, ja vastariahan ei tullut edes vahingossa..

Hyvä keikka. Kolme (alamittaista) kalaa kävi veneessä kuvattavana ja viitisen kappaletta muuta tapahtumaa.

Kiitos Eskolle hyvästä keikautuksesta.

Teksti ja kuvat: Kentsu