Vesku Porvoossa 17.11.2012

FTK Pikaraportti

Ajankohta17.11.2012
MukanaFTK Vesku + Guest Star
MissäItäinen merialue, Porvoo ja lähialueet
Kalantulo12 kpl (puikko)haukia ylös. Suurin 2,70kg, 2+kg. Jonkin verran tärppejä.
OttipelitPuMu  Sirpa Suspi ja muut PuMut, Lucky 13 vaappu
Bullet Time

(Paras syönti)

Eka 10-15 min
KelitPilvistä 6/8. Lounaistuulta 6-7 m/s. Veden lämpö – ei ollu lämmintä vettä
VenePikkupaatti + 6 hv Jammu
Yleisarvostelu8+

La 17.11.2012 Haukipuikkoja Porvoon vesiltä 

Kävin heittämässä keikan Porvoon vesillä kaverin mökillä. Luksusta kun voi ottaa ainakin toisen muksuista mukaan kaverin muksujen seuraksi leikkimään. Kaverin vanhemmat vahtii ystävällisesti muksuja ja vesiltä tullessa on ruokaa valmiina. Lisäksi ottipaikat aivan millissä. 

Noin klo 11 tuupattiin pikkupaatti irti rannasta, pari tökkäsyä melalla ja ekat heitot, tuplatärppi, puikulat molemmille. Ekan 10min aikana yhteensä 3 puikkoa ja 3 tärppiä, kusimatalasta. Tunnelma nousi melko korkealle… 

Sit pyörittiin ympäri mökin edustan lahtea. Keskiosan kaislikosta ei tullut kuin jotain töksyjä. Palattiin mantereen puolelle (pohjoisranta), jonne tuuli kävi. Siellä löytyi taas lisää puikkoja, kilon molemmin puolin ja kaikki tosi matalasta. Hieman syvemmästä kaislanreunasta sain päivän isoimman 2,7kg PuMu Sirpalla, jonka otin ruokakalaksi. Vähän ennen klo 16 piti lopettaa, kun tuli hämärä.

Molemmille 6 kalaa ylös (yht.12) ja lisäksi kymmenkunta töksyä/seuriota. Ihan OK reissu, mutta yhtä metristä se jäi kaipaamaan.

Päivän väri PuMu (Sirpa, Monsterfly, 4play). Kaveri heitti koko päivän hieman erikoisempaa peliä, “tamppoonin” väristä Lucky 13 vaappua ( http://www.lurenet.com/brands/heddon-lures/heddon-lucky-13), se on kuulemma ollut aina ottipeli noilla vesillä, se tuli todistetuksi kyllä. Kaveri oli tuonut ekat Luckyt joskus 80-luvulla jenkeistä.

Kotona tein “haukipuikkoja” duunikaverin reseptiä mukaillen. Kiitokset hyvästä vinkistä! 

Ruodottomat haukifileet leikataan suupaloiksi, leivitys ruis- ja korppujauhoissa (reseptin mukaan pellavansiemenrouheessa), jossa on sitruunapippuria (timjamia), suolaa ja pippuria. Dippaus rikottuun kananmunaan tai maitoon, pyörittely jauhoseoksessa. Tämä kannattaa tehdä pariin kertaan niin tule rapsakka pinta. Sitten reilusti öljyä pannulle (pitää olla kuumaa) ja paisto, siinä se.

Kyytipojaksi aiolia eli valkosipulimajoneesia, sen voi tehdä myös itse, mutta aina ei ehdi/jaksa, joten kaupan vastaavat toimivat myös. SweetChili soossi on myös varsin toimivaa noiden kanssa. Muksut tykkäsivät tosi paljon! Suosittelen kokeilemaan, toimii!

Teksti & kuvat: Vesku