Tuplasatakymppi 22.10.2017

Ajankohta22.10.2017
MukanaJanne ja Leo sekä Dennis ja Luca
MissäEteläinen merialue
KalantuloErittäin hyvä ellei täydellinen! 😀 2 kpl reilusti yli metrin haukia, joista toinen yli kymppi. 9,560 kg/110 cm ja 10,320 kg/112cm. Lisäksi yksi 4+kg  ja putkiloita.
OttipelitKumit
Bullet TimeN/A
Top  kalatDennis 10,320 kg/112 cm
Janne 9,560kg/110 cm
Yleisarvostelu10

Sunnuntaina lähdettiin jo hyvissä ajoin sovitulle syysloman päättävälle kalareissulle. Mukana tällä kertaa Janne ja Leo sekä Dennis ja Luca. Tarkoituksena oli heittokalastaa haukea. Käytännössä tämä oli allekirjoittaneille syyshaukikauden avaus. Tähän asti oli pääasiassa jigailtu ahventa ja kuhaa. Monet FTK:n pelimiehet jäivät kotiin aurinkoplägän pelossa, ja laittovatkin kannustavia viestejä siitä kuinka mukava kotona on raapia munia ja muuta fiksua. Meille ko. läpät kuulostivat lähinnä kannustimilta. Lisäksi kalenterissa lukittuja reissuja ei kelien takia siirrellä vaikka se ehkä joskus olisi kannattavaakin. Hyvää ulkoilua ainakin tiedossa jos ei muuta.

Reissu alkoi kuitenkin mukavasti kun Jannelle napsahti kolmannella heitolla ekasta heittopaikasta reilu nelosen hauki Pig Shadiin. Samasta paikasta muillekin tapahtumia, muttei enempää ylös. Aamupäivä kierreltiin peruspaikkoja kunnes juniorit halusivat jo muihin harrastuksiin. Ehkä kylmyyskin vaikutti tähän. Aamulla pakkasta jo -4 ja lahdet riitteessä.  Junnut rantaan ja jatkettiin Deen kanssa heittelyä. Puolen päivän jälkeen yhdessä lahdukassa Dennis näkee syönnöstävän hauen. Heitto sinnepäin, joka jää kuitenkin harmittavasti hieman lyhyeksi. J paikkaa hieman lähemmäs ja pari kammen kierrosta ja PAM! Kiinni on. Ralli alkaa. Jarrut tapissa ja Chrona laulaa silti. Nyt on jees kala. Hetken Croixi käskyttää kalaa kunnes D poimii mamman neuvolakäynnille. 9,560kg/110cm on mitoiltaan tämä ja 110-kerhokala tälle vuodelle on tosiasia. Perus C&R touhut ja fiilis tapissa. Kuittailut munien raapijoille sohville ja homma jatkuu.

Putkiloita ja tärppejä sieltä täältä ja peliaika alkaa huveta. Dennis ajaa veneen vielä peruskaislan lähelle ja heittelemme tätä kumeilla. Deellä parempi kala kiinni ja tietysti aivan veneen vierestä. Nopeasti haavi kehiin ja kala sisään. Huhhuh, isolta taas näyttää jopa edelliseen ysipuolikkaaseen verrattuna. C&R kuviot ja käsittämätön fiilis taas veneessä. Deelle kauden toinen kympin ylitys ja uusi PB luvuilla 10,320kg/112cm. Aikamoista. Aikaa alkaa loppua ja seuraavat jutut kutsuvat. Takit aivan tyhjät, joten olikin hyvä lopettaa.

Yhteenveto: Kauden paras haukipäivä vaikka keliennuste ei sitä luvannutkaan. Toivottavasti ei talvi yllätä heittokalastajaa.. 😀

Teksti ja kuvat: Janne ja Dennis