Thai-haukea

Tämä resepti on otettu kalastus.com:ssa olleesta resepti-threadista ja sitä on muokattu hieman. Helkutin hyvää haukimättöä tämäkin, hauen maku on hyvin peitetty 🙂


Ainekset:

1,5 kg hauki
1 prk kookosmaitoa
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl curryjauhetta
1 dl oliiviöljyä
2 rkl fish saucea
2 rkl soijaa
1 limen mehu
kourallinen cashew-pähkinöitä
1 thai-chili paloiteltuna
1 sitruunaruohon varsi silputtuna
2-3 rkl korianteria silputtuna

Fileoi ja poista nahka hauelta. Paista fileet kevyesti pannulla tai kasarissa (hieman ruskeaksi pinnalta). 

Paista currya ja vehnäjauhoja oliiviöljyssä muutama minuutti, anna öljyn kiehahtaa. Varo paistamasta liikaa, tahna palaa helposti pohjaan.

Laita pannulle/kasariin fileiden sekaan kookosmaito ja curry ja anna kiehahtaa hetken. Laske lämpöä ja lisää loput ainekset. Anna hautua puolisen tuntia vähintään tai ainakin sen aikaa, kunnes kala on kypsää.

Tarjoile sörsseli basmatiriisin kanssa, tavallinenkin käy hätätilanteessa.