Tee-se-itse titaaniperuke

Kasvava osa FTK:sta käyttää siimojensa päässä itse tehtyjä titaaniperukkeita, koska ne ovat niin botnekkaita!
Yhdellä perukkeella selviää helposti yhden aktiivisenkin kauden ja rauhallisemmalla meiningillä lähes ikuisesti. Hinta per peruke on vajaa pari egeä! 

Perukemateriaalit on tilattu hollantilaisesta Lureparts.nl -webbikaupasta. Lähetys pitää sisällään väljän rullan “yksikuituista” titaanilankaa, holkkeja, leikareita ja lukkoja. Maksu tapahtuu tilisiirrolla IBAN- ja SWIFT-koodeja hyväksikäyttäen. Verkkopankin kautta kuitenkin ihan kohtis helppo setti.
Askartelu alkaa sillä, että pätkitään titaani halutun mittaisiksi pätkiksi. Tämän jälkeen pujotetaan holkki titaaniin, siihen perään leikari tai lukko, ja vielä vapaana oleva pää laitetaan holkista läpi silmukka muodostaen. Holkista kurkistavan vaijerinpätkän pituuden hienosäädön jälkeen, holkki puristetaan kiinni soveltuvilla pihdeillä. Sama toiseen päähän, ja peruke on valmis. Holkkien muodostaman liitoksen voi halutessaan varmistaa tipalla epoksia, joka sinetöi liitoksen vesitiiviiksi ja parantaa ainakin kalamiehen luottamusta perukkeeseensa.
Valmis peruke on jäykähkö ja rautalankalamaisen oloinen, mutta vaikka perukkeen vääntäisi kuinka solmuun (tietyissä rajoissa toki), niin se palautuu suoraksi vailla mitään muistiefektiä.
FTK suosittelee!