Tammisaari 23.4.2006

Ron ja Tape aloittivat avovesikauden Tammisaaren kaupungin vesillä sunnuntaina 23.4.2006.

Vuosi 2006 pääsi kalastuksellisesti toden teolla käyntiin 23.4. eli noin viikkoa myöhemmin verrattuna viime vuoteen. Aika hyvin kuitenkin ottaen huomioon kylmän ja pari-kolme viikkoa myöhässä olevan kevään!

Koska viime loppusyksynä oli hankittu vene, piti sitä päästä testaamaan heti kun se vaan oli mahdollista. Jäätilannetta oli seurattu päivittäin kalakomissa ja vilkuiltu Laajalahden ja Larun jäitä huolestuneina, “Eikö se kevät nyt vihdoin ala, tanakele sentään!” No, Tapen kanssa saatiin varma tieto siitä, että Tammisaaren kaupungin edusta on auki, joten alkuperäinen ajatus Paraisista hylättiin ja suunnistettiin Tammisaareen. Vene kulki Tapen Anjoviksen perässä nätisti eikä trailerin kanssa pelaaminen muutenkaan ollut mikään ongelma. Nostot ja laskut suju mallikkaasti eikä konfailuihin kulunut aikaa kuin kymmenisen minuuttia. Helppoa kuin heinänteko!

Vesillä oltiin puoli yhdentoista aikaan ja pienen koneen lämmittämisen jälkeen kausi 2006 pääsi vauhtiin! Vene toimi kuin unelma, kaikki talven konfailut oli kunnossa. Suuri kiitos siitä Tapelle! Kolmisen tuntia kalastelimme kaupuingin lähivesillä, jäitä oli vielä lahdenpohjissa ja mm. kaupungista itään oleva sisäselkä, Båssafjärden oli vielä osittain ummessa. Tosin jää oli ihan sohjoa ja murrettavissa veneellä (kokeilimme). Saaliilta vältyimme tällä kertaa. Ainoat tapahtumat olivat mun suspijigeihin iskeneet tuntemattomiksi jääneet kalat, joista ensimmäinen oli vain vihainen tärppi ja toinen oli jo vähän pidemmän aikaa kiinni, mutta irtosi ennen kuin pääsimme kaveria näkemään. Tais vastaiskun anto olla vielä talven jäljiltä vähän ruosteessa… Kalat iski tooosi hi-taal-la uitolla ja piiiitkissä pysäytyksissä. Pintavesi oli +3, joten kalat olivat vielä aivan kohmeessa.

Joka tapauksessa failis reissu, vaikka mitään ei tullu. Vene tuli testattua ja toimivaksi havaittua eli sen suhteen reissu ajoi asiansa. Seuraavaksi sitten korkataan Paraisten vedet ja lähestyyhän kevätreissukin jo kovaa vauhtia (tj 9 päivää)!