Supertorstai

Dennis ja 2.90 Kg meritaimenJanne ja Dennis pyörähtivät töiden jälkeen Helsingin vesillä taimenjahdissa.
Nappikeli.fi lupaili koko Suomeen superkeliä ja reissun jälkeen ainakin Denniksen mielestä näin myöskin oli… Kipparille taimenhommissa totutut nollat, mutta keulaan taimenrecordi .

FTK:n haukikonnia ei liiemmin taimenhommat kiinnosta, joten oli pakko lainata miehistöä toisesta kerhosta. Meritaimenteknikko Dennistä ei tarvitse paljoakaan näihin hommiin houkutella. Mies irtautuu yleensä aina pyydettäessä, niin nytkin.

Tavattiin suoraan venerannassa duunipäivän jälkeen ja nopeasti Hawkilla liikenteeseen.
Ensimmäisellä heittopaikailla olimme about klo 16:00. Kipparin roolissa konfailin vielä venettä ja uistimia kun Iso-D jo piiskaili
ensimmäisiä heittoja tyrskyävää kalliorantaa kohti. Juuri kun sain omankin heittelyn aloitettua, Iso-D jo huutaa että “nyt olis kala”.

Tokaisin suoraan katsomatta että niin varmaan.. mutta olihan herralla taimen tosiaan jo kiinni. Näin nopeasti !?!
Kala oli about 1,5 kg perustaimen, mutta ravisti itsensä irti hypyssä. Hyvä avaus kuitenkin. Kalaa olisi siis tarjolla.

Heittely jatkui aktiivisesti ja paikat vaihtuivat nopeina siirtyminä. Reilun puolen tunnin päästä tärähti seuraavan kerran. Jälkeen keulassa. Dennis huusi että nyt on isompi ja  tosiaan näin oli. Kampesin haavin kanssa ripeästi keulaan ja yllättävänkin nopeasti Tauno oli valmista kauraa haavittavaksi. Kaveri kyytiin ja pappia kehiin. Kyseessä oli Iso-D:n uusi recordi, komea 2.90 kg meritaimen.

Loppuaika heiteltiin kalliosaaren rantoja ja muutama tärppi kävi myös minulla, muttei tarttunut.
Denniksellä oli myös yksi Tauno vielä kiinni, mutta ei pysynyt loppuun asti. Aurinko laski ja ajettiin takaisin. Nopea vajaa kolmen tunnin reissu takana.

Kohtuullisesti, jopa hyvin tapahtumaa ja Iso Daavidille recordi.
Lisäksi paljon kalakontakteja joka luo lisää uskoa ja ylläpitää motivaatiota.

Teksti ja kuvat: Janne