Syysavaus 2008


Janne, Ron ja Ville eli tuttavallisemmin Lehtori, Rolmaister ja Tapastjerna polkaisivat FTK:n syyskauden 2008 käyntiin haukipillien soidessa Pernajassa 24.08.08. Kappaleita tuli paljon, kolmisenkymmentä, mutta syystankkaukseen valmistautuvat rouvat antoivat kuitenkin vielä odotella itseään.

Liikkeelle lähdettiin aamulla yhdeksän aikoihin Rolmaisterin venetallilta. Tällä kertaa heittolavetiksi oli valittu Ronin lasikuituinen silmäterä eli Yamarin a.k.a Minttu_Buffetti. Vesille päästiin klo 11:00 aikoihin, tällä kertaa Pernajasta.

Keli lupaili hyvää. Sateinen, tumma ja tuhnuinen ilma. Ensimmäisessä spotissa jo toisella heitolla meikäläisen paskis Busassa kävi heti pikku luigi kokeilemassa, mutta ei tarttunut. Sama jatkui ensimmäisen vartin ajan. Useita tärppejä ja seurioita, mutta eivät tarttuneet!(?)

Siirryimme hieman ulommas ja heittelimme enimmäkseen kivikkorantoja ja luotoja.
Kalat löytyivätkin kalliorannoilta ja tapahtumia tuli tasaisesti. Välillä kelpasivat vieheiden kaikki värit, välillä oli tarkempaa ja Luigeille kelpasi vain joku tietty väri esim. kultaiset sävyt. Ron otti sivutuotteena myös muutaman ahvenen.

Iltapäivällä pidettiin lakisääteinen kertakäyttögrillaustauko saaressa, ettei päivä vaan pääsisi venymään sitä kuuluisaa pitkää työpäivää välillä Helsinki-Pietari pidemmäksi.

Iltapäivällä ja alkuillasta syönti alkoi jo hieman hyytyä ja niin ehkä jo miehetkin. Minttubuffetti kammettiin trailerille takaisin joskus seiskan pintaan illalla. Päivä pulkassa. Takana oli lakisääteinen 7,5 tuntia mukavaa ulkoilua. Kalantulo oli yllättävän hyvä. Yhteensä kolmisenkymmentä kalaa ylös ja vähintään saman verran seurimoita ja kontakteja. Veden lämpötila oli vielä lämmin, 17 astetta. Syksyä odotellessa!!

Teksti ja kuvat: Janne