Spinnerit pyörivät 13.7.2013

FTK Pikaraportti

Ajankohta13.07.2013 18:15-21:15
MukanaR & K
MissäLäntinen merialue
Kalantulo

Haukia tuli yhteensä 12 kpl:tta 1-3 kg:n kokoisia. Tärppejä ja irtipäässeitä suunnilleen saman verran, joten voisi sanoa, että oli kyllä aika hyvä syönti.

OttipelitFT Lindy ja Seducer sekä uutena Rento medium hopea vihreä
Bullet Time18:30-19:00 ja 20:45-20:55
KelitKaunis aurinkoinen ja tuulinen päivä. Tällä kertaa erittäin hyvä haukikeli.
Yleisarvostelu

9 (ne isot jäivät puuttumaan)

Sovimme Ronin kanssa treffit klo 18:00, ja heti ensimmäiseltä rekauspaikalta saimme 5 haukea. Rekasimme n. 50 m tuulenpuolesta kaislikkoa, ja päätimme, että mennään se läpi niin monta kertaa, kun haukia tulee. Ensimmäiset kaksi haukea sai Roni (FT Lindy) ja seuraavat 3 Kentsu (FT Seducer). Sitten päätimme siirtyä tarkistamaan tyynen puolen rannan, mutta kuten arvasimme turhaan. Siirryimme seuraavaan paikkaan. Paikassa on suuri potentiaali, mutta kalat olivat tiukassa, kunnes K vaihtoi joulunkuusen koristeeseen (Rento M-koko vihreä/hopea). Sillä tuli yksi hauki, ja kaislikon sivusta Roni nappasi uudella Musky Manian Double Showgirl-tuplalippahärpättimellä hauen. Sitten hiljeni ja seuraava paikka. Ehdimme saada kalat mieheen, kun laiturilta hyppäsi porukka uimaan, joten päätimme siirtyä seuraavan mahdolliseen ottipaikkaan. Pari pienempää haukea kävi kiinni veneen vierestä, mutta vastari oli onneksi myöhässä 😉

Rekaussuunta ei ollut optimi, joten vaihdoimme paikkaa. Juttelin puhelimessa, kun Roni ilmoitti, että nyt saattaa olla isompi kala kyseessä, kun juroo pohjassa. No, se vain ilmeisesti iski syvämmältä, ja tarttui ehkä kaislaan tai jotain, koska kala painoi silmäpuntarilla sen 3 kg. Oli aika lähteä takaisin päin parin varman paikan kautta. Heitimme siis uudelleen aloituskaislikon, ja Ron oli tulessa. Peräkkäisillä heitoilla kalat ylös, ja muutenkin itseluottamus oli hyvä, joten seuraavassakin paikassa tuli kaksi tärppiä, joista ensimmäisessä lähti jigipyrstö, ja toinen tuli kaislan sisältä. 

Yhteenveto: aurinkoinen, mutta tuulinen kesäpäivä on erittäin hyvä haukipäivä, jos vain tietää mistä kaloja pitää etsiä. Iltasyönti toimiii, joten ajoitus ja tuuliset rannat olivat ainakin tämän hyvän haukipäivän ratkaisut.  

Teksti & kuvat: Kentsu & Ron