Spinnerbait Afterparty 20.6.2011FTK Pikaraportti

Ajankohta20.6.2011
MukanaRon, Kentsu
MissäLäntinen merialue, Espoo
Kalantulo7 kpl haukia 1-2,0 kg. Yhden fintsan karkuutus Ronilla.
Bullet Time 

(Paras syönti)

Ei syöntihuippua, klo 22 iso kiinni, ja sitten hiljeni kokonaan.
KelitPuolipilvistä, hento tuuli. Veden lämpötila 19 astetta.
Yleisarvostelu7,5Iltakalaan lähtöä kutkutti edellisien reissujen fintsan ylitykset. Jutun kirjoittanut Kentsu kävi hakemassa Motonetistä pari Lehtorin sunnuntaina testaamaa henkaria (spinnerbaittia).

Vähän seitsemän jälkeen lähdettiin satamasta. Parin minuutin ajo edellispäivän + 6kg mestalle, mutta siellä oli hiljaista. Seuraavasta paikasta Roni ottikin sitten rutinoituneesti ensimmäisen (Lindy Muskie Tandem, FT). Sitten pieni siirtymä ja kaislikkorekausta. Avaan tilin (Spinnerbait reed Runner #15 FT, RRTW7). Seuraavasta paikasta Roni rankaisee taas, ja siirtyy taas johtoon (leikkimieleisesti laskemme aina kuka saa eniten kalaa, ja kuka suurimman. No siitä on kyllä leikki kaukana). Vaihdan ottipelin pois; pari vuotta sitten hommattuun henkariin (Wildeye Curl Tail Swim Shad, FT paino 18g, WSPC03). Parin heiton jälkeen tilanne on tasan. Tässä pienemmässä mallissa koukun haka on olematon, joten kalat saa helposti vapautettua, mutta jos iso iskee, ja ponkaisee sopivasti pinnassa, niin kyllä lähtee kuin hauki kaislikosta. Siirtymä seuraavaan spottiin. Se oli tyhjä, mutta seuraavasta paikasta Roni menee taas johtoon, mutta tasoitan nopeasti tilanteen (WSPC03). Siirtymä edellisen päivän 4,5 kg paikkaan. Kentsulla siimassa sotku, ja Roni perkaa kaislikkoa. Koska paikassa on ollut isompia tarjolla, niin vaihto takaisin päivänhankintaan (RRTW7). Gearit kunnossa, ja kaislikossa on sopiva tasku. Vähän ohi, mutta silti palkitaan pirteällä kesähauella, ja siirryn piikkipaikalle. Vielä pari siirtymää uusille paikoille. Kokeiltiin karikkoa/kivikkoa ja tyynen puoleista kaislaa, mutta hiljaista oli, ennen kuin mentiin vikaan spottiin. Pikkukaloja ajettiin pinnassa, ja kuului aimo mulahdus. Ronilla epäonnistuu heitto (siimasotku tms.) ja pääsen heittämään näköhavainnon perusteella. Roni katsoo olkansa yli, että onnistunko, kun hänellä iskee kunnon kala. Muskien pelleistä lähtee väri, kun ainakin nelosen, ehkä fintsan kala iskee pelteihin. Vastari vähän myöhässä, ja maalit vaan ropisee.

Komeaan tälliin on hyvä lopettaa ilta, kun kalantulokin hiljeni tuulen hävittyä.

 

Testatut henkarit:

Paras ja kallein:

Lindy Muskie Tandem, 47 g, 16,95 €

Henkarin virittäminen:

– kaksoiskoukun jälkimmäiseen koukkuun 6″ jigi

– lisää epoksiliimaa kauriin perskarvoihin, jotta eivät jää karvat hauen suuhun.

– koukkujen teroittaminen

http://www.lindyfishingtackle.com/catalog.aspx?catid=muskiegreatstackle

http://kalastus.hongkong.fi/fi/vieheet/lipat/lindy-muskie-tandem-haukilippa/p/25518/

Metsäkauriin karvasta ja flashabousta sidottu jättikokoinen kaksoislippa hauen kalastukseen. Runko ja lippa valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Painonsa ansiosta soveltuu heitettäväksi järeillä hauenkalastusvälineillä

 

Reed Runner Spinnerbait, 22 g, RRTW7, 9,50 €

Henkarin virittäminen:

– kaksoiskoukun jälkimmäiseen koukkuun 6″ jigi

Erittäin toimiva paketti. Koukku on valmiiksi todella terävä. Jos painoa olisi vähän enemmän, niin henkarisotkuja tulisi mahdollisesti vähemmän.

http://www.motonet.fi/motonet/tuotteet/546272/0

http://www.northlandtackle.com/Product/product.taf?_function=detail&_ID=593

 

Wildeye Curl Tail Swim Shad, WSPC03 paino 18g, WSPC06 paino 70g. Nykyhinta ja saatavuus ei ole tiedossa.

Henkarin virittäminen:

– WSPC03 ja WSPC06 mahdollisesti stinger-koukku, ainakin WSPC03, koska siinä on niin pieni haka (toisaalta CR onnistuu helposti jo vedessä).

Pakkauksessa mukana vaihtolipat ja rungot. Komponentit ensiluokkaiset mm. ruostumattomasta teräksestä tehty leikari ja erittäin terävät koukut.

Isoin koko (välikokoa ei ollut testattavaksi WSPC04) on usein liian painava, mutta voi toimia syvän kaislikon edessä, tai jos halutaan pomputella pohjan kautta. Pienin koko ui hyvin ihan kaislikonkin sisällä, joten toimiva peli. Ei pidä yhtä suurta melua itsestään kuin Lindy tai Reed, mutta kalasti yhtä hvyin kuin kilpailijansa.

http://www.stormlures.com/products/luresdetail.cfm?modelName=wildeye_curl_tail_swim_shad&freshorsalt=Fresh&type=soft_lures

Teksti & teksti: Kentsu