Soudaripoka

FTK Pikaraportti

Ajankohta24.10.2015
MukanaHämppy ja Guest Star Miikka
MissäItäinen merialue
Kalantulo3 kpl
OttipelitJerkki ja Kumi
Bullet TimeAuringonnousun jälkeen
KelitPilvinen ja 3 m/s.
Yleisarvostelu10

Soudaripoka

Pitkään jatkuneen korkeapaineen ja matalanveden jakson jälkeen syksy viimein saapui – sateita ja oikeansuuntaista tuulta saatiin vihdoin Suomeen asti. Vesi alkoi nousta, joten kalaan oli pakko päästä – keinolla millä hyvänsä. Myin oman veneeni loppukesästä ja uutta ei ole löytynyt, joten jonkinlainen kulkupeli oli alle saatava. Sain yllytettyä Guest Star Miikan extreme extempore keikaukseen herran soutuveneellä. Specsaamani täsmäiskun tarkoituksena oli työstää 4-6 tunnin ajan todella tarkasti 1-2 pientä lahtea.

Pitkän peräkärrytraileroinnin jälkeen saavuimme kohteeseen ennen auringonnousua ja kankeat jäsenet kantoivat soutuveneen rämeen läpi rantaan. Minimivarustus kyytiin ja viiden hevosen voimalla kohti spottia. Määränpäähän saavuttuamme aloimme herkistellä käsialaa ja säädimme geareita kuntoon, kunnes ilmoitin jo Miikalle ensimmäisestä kalakontaktista. Todella kova isku tuntui ranteissa asti ja vauraan kokoinen yksilö ui suoraan kaisloihin – sinne jääden. Hienoa, peli auki ja isoa näyttäisi olevan liikkeellä.

Aurinkoa lupaillut sääennustus oli onneksemme jälleen pettänyt ja taivas oli lähes täysin pilvessä, tunnelma oli sen myötä odottava. Puoli tuntia edellisestä kontaktista ilmoitan jälleen, että nyt on kala kiinni, tällä kertaa vähän kevyemmän oloinen, mutta mukavan pirteä ~4kg käy kääntymässä veneessä. Jälleen kuluu tovi ilman kontakteja, kunnes huomaan, että 40-50m päässä veneestä käy jokin otus pintomassa rajusti. Heitän heti kyseiseen kohtaan ja välittömästi kumin pudottua veteen – PAM – kala on kiinni. Kala ui pohjaa myöten, leikaten laonneita kaisloja matkalla kohti venettä, pienet rallit ja kala haaviin. Päivän ensimetrit käsissä, vaa’an kertoessa lukemaa 7.30kg.

Jatkamme kalastusta hyvällä fiiliksellä ja jonkin ajan päästä Miikka ilmoittaa hänen ensimmäisestä kalakontaktistaan. Kala käy hakemassa jerkin aivan pinnasta, jonka jälkeen se painuu pohjaan. Kelaan nopeasti omat narut sisään ja kaivan haavin varuiksi käsiini, koska isoa tuntui olevan liikkeellä. Kala ei juuri pistä vastaan, vaan se ui junamaisesti suoraan kohti venettä – suoraan haaviin, jonka jälkeen miehillä on haavit auki! Nyt on tuhti Matami, helposti yli kyöde! Kalan irroitus ja kalan punnaus – Salter piirtää ruudulle 13.50kg! Vähennämme haavin havasosan painon kokonaispainosta ja näin saamme kalalle painoksi 12.60kg. Strategiset mitat; pituus 113cm ja ympärysmitta 56cm. Miikan ennätys, grattis!

Jatkoimme kalastusta pienen (ison) puhaltelun jälkeen. Hetken aikaa heiteltyämme huomaamme, kun jälleen noin 7kg seuraa Miikan jerkkiä ja käy sovittelemassa sitä suuhunsa. Valitettavasti kala toteaa makupalan liian epäilyttäväksi ja hylkää sen. Vähän tämän jälkeen sääennustus alkaa toteutumaan – aurinkoa taivaan täydeltä ja tuuli tyyntyy täysin. Saamme vielä muutaman pienemmän kolautuksen vieheisiimme, mutta yleisolemus kertoo, että tähän on hyvä lopettaa ja lähteä kotimatkalle. Upea aamupäivä!

Teksti & kuvat: Hämppy