Slaikka punaisena 29.12.2013

FTK Pikaraportti

Ajankohta29.12.2013 11:30-15:40 (itä), 9:00-13:30 (länsi)
MukanaVesku ja Jukka, Ron ja Tuukka
MissäItäinen meri, läntinen meri
Kalantulo9,0kg (C&R), 2,6kg filekala, pari buikkoa ja pari raavaampaa tärppiötä idästä. Lännessä 8 puikkoa ja kaksi kalaksi laskettavaa (2 ja 3 kg). Tapahtumia ja seurioita paljon.
OttipelitKelluva PuMu Slider (kaikki tapahtumat!) idässä, lännessä tummasävyiset jerkit.
Bullet TimeIdässä 12:20, BOOM!! Lännessä n. klo 10-12.
KelitPilvistä, heikkoa etelätuulta,  Ilmanlämpö +6 astetta! Joulukuussa, oikeesti!!
Yleisarvosteluitä 9+, länsi 7+

Idässä tapahtuu…

Syksyn aikana olemme tehneet Jukan kanssa pari-kolme haukikeikkaa heidän mökkivesille. Välillä on saalistakin tullut, mutta vähän on jäänyt kuitenkin hampaankoloon, koska paremmat kalat ovat onnistuneet välttelemään meidän vieheitä.

Koska avovesikausi näytti jatkuvan ja keli oli muutenkin suotuisa niin päätimme lähteä käväisemään 29.2.2013 vielä sen viimeinen reissun tälle vuodelle. Me olemme vetäneet old school -tyyliin, nelimetrisella Terhillä ja 6 hv Yammulla. Pelipaikat alkavat heti rannasta, eikä suurempia siirtymiä tarvitse tehdä. Samalla pääsee kalastamaan sisäkaislat ja pussit tarkasti.

Paatti oli vesillä n.klo 12.00 ja aloitimme virpomaan sisäkaislassa välittömästi. Siirryimme n. 75m tuttuun sisäpussiin, ekoilla heitoilla ei vielä napannut, mutta kauaa ei tarvinnut odotella. Jukka maalasi minulle spotin, “heitä tuohon väylään, ennen kuin siirrytään sen yli”. Tein työtä käskettyä, PuMu Slaider hallitusti pienen kaislaväylän keskelle, rauhallista kelausta, pysäytys ja BOOM!! Napakka vastari, tunsin heti että nyt on parempi kiinni. Mamma teki jonkun pyörähdyksen, mutta ilmeisesti viehe oli niin kipeästi kiinni, että käytännössä se tuli “halkona” veneen viereen, yhtä kankeana kuin pyytäjänsä. Jukka haavasi kalan kyytiin, onneksi haavi riitti, se ei ole maailman isoin. Fiilis katossa, vartti vesillä ja metri kyydissä, sinnikkyys palkittiin. Uistin oli todella syvällä, mutta saatiin kuitenkin siististi pois. Parit pönöt ja mamma takaisin kasvamaan. Kiitos Jukalle erinomaisesta haavimisesta, kuvaamisesta ja paikan maalaamisesta!

Jatkoimme kalastusta hyvissä fiiliksissä ja tapahtumia tuli melko tasaisesti. Sain yhden 2,6kg filekalan, yhden buikon. Molemmilla oli myös vähän raavaammat kiinni hetken, mutta eivät valitettavasti pysyneet kiinni loppuun saakka.

Oli kyllä upea lopetus vuoden 2013 avovesikaudelle, mutta ei hätää sääennuste näyttää siltä että avovesikausi 2014 alkaa heti Loppiasviikonloppuna!! Vedetään slaikka punaisena loppuun saakka!

Teksti: Vesku

Kuvat: Vesku ja Jukka

Lännessä tapahtui vähemmän…

Kauden vika reissu tuli tehtyä jo kertaalleen jäätyneille kotivesille läntiselle merelle. Aamulla pari kalaa metrin vedestä Wolfcreekin paskiksella, jonka jälkeen siirryttiin hetkeksi uistelemaan ja Tuukka avasi myös pelin pienellä (lisäksi pari kävi tärppimässä).

Ajettiin ison lahden keskelle, laitettiin jarrupussi veteen ja annetaan tuulen viedä samalla, kun heiteltiin. Aluksi ei mitään, mutta kun vaihdoin siiman päähän Burt-värisen kapulan, niin johan alkoi tapahtumaan. Ekalla heitolla parikiloinen filekala ja sen jälkeen kaloja ja tapahtumia tulikin koko ajelehtimisen ajan tasaisesti, Tuukalle alkoi myös tapahtumia tulla, kun vaihtoi tummaan väriin. Koko ei kuitenkaan ollut häävi, joten vaihdoimme paikkaa, mutta kun seuraavatkin paikat antoivat vain nollaa tai jokusen pienen, niin pistettiin kamat kasaan ja ajettiin rantaan.

Mukava päivä kuitenkin, tapahtumia tasaiseen parisen tuntia eikä ollut kylmä!

Teksti: Ron