Sipoo 99 (9.9.2012)

FTK Pikaraportti

Ajankohta9.9.2012
MukanaJanne, Tape, Kentsu
MissäItäinen merialue, Sipoo ja lähialueet
Kalantulo4 kpl haukia ylös. Jonkin verran pudotuksia spinnereistä. Suurin kuitenkin suursaalistajalistakala Kentsun 6,0kg/98cm
OttipelitSpinnerbait, FT väritys
Bullet Time

(Paras syönti)

 16:35
KelitAurinkoista. Tuulta 3-6 m/s. Veden lämpö 14-19
VeneHaukka
Yleisarvostelu8

Club 99
Lauantaina 8.9.2012 sää piti pilkkanaan absoluuttista nollapistettä ja kaikkia meterologisia ilmiöitä, joten jokainen jamppa oli varustautunut touhupuvulla, pipolla, hanskoilla ja kunnon jalkineilla.
Tape oli käynyt ostamassa jopa uuden Rapala Pron kaksiosaisen kellupuvun, joka huhujen mukaan kestää Siperian pakkaset ja jäämeren tuulet. Porukka kookoontui Jannen luona klo 9:00 aamulla. Paketti matkaan, ja kohti aurinkoista Vuosaarta. Rannalla odotti aurinkopläkä, mutta iltapäiväksi oli luvattu 4-6 ms luodetuulta. Kamat kuntoon, ja kokka kohti Sipoota. Ensimmäinen herkistelypaikka ei tuottanut tulosta.Ei yllätys sinäänsä..

Kentsulla oli uusi vapa (Savage Gear MP Pro 40-100 g, 8″) messissä, ja ensi kokeilussa Seducer spinnerit. Toiseksi paikaksi olimme valinneet edellisen kerran suoltopaikan. Tapella oli reilu 2,5 kg:n hauki FT Lindyssä kiinni, näytti kylkeä, ja poistui rikospaikalta. Hetken päästä Kentsu sai vene-MP:n pois 1,6 kg:n hauella, joka piti ottaa fileeksi, kun spinnerin koukut olivat tehneet suulukon (toinen alapuolelta ja toinen yläpuolelta suuta). Jatkoimme saman kaislan heittelyä, ja varovaisia jigihännän retuutuksi tuli pari, mutta kalat eivät olleet syönnillä. Siirryimme Salmo Show nimiseen kanjoniin. Vesi oli todella kirkasta mikä lupasi hyvää, ja kun saimme vielä muutamista kaloista näkö- ja kuulohavaintoja alkoi taistelutahto taas nousta. Tape sai puikon Lindyllä, mutta sitten ei mitään. Viehepalettiakin yritettiin esitellä, mutta yhteistyötä ei vain syntynyt. Alkoi vähän jo epätoivo kalvaamaan, kun kaloja ei vaan tullut.

Käytiin vielä parissa ns. varmassa paikassa nyhtämässä tyhjää ennen kuin siirryimme the mestalle, makkaranpaiston jälkeen. The mestallakin vesi oli todella kirkasta, ja samanlaisessa kelissä, samalla tuulella (tosin kuukautta myöhemmin), on tässä paikassa ollut karkelot. No ei ollut tällä kertaa. Perkasimme vain kaisloja jerkeistä. Pari oljenkortta oli vielä jäljellä. Nekin tyhjää täynnä, tai toisessa kalastus ei onnistunut, kun tuuli oli yltynyt liian kovaksi. Jälkimmäisen kanjonissa päätimme heittää kivikkorantaa, kun pikkukalaa oli näkösällä. Jannelle iski kiinni kunnon kala Lindyn Ft:hen, mutta ei pysynyt. J pohti, että pitäisikö viilata koukut. Pohdimme vaihtoehtoja. Kentsu tinki takaisin Salmo Show:n, kun siellä oli sentää näköhavaintoja. Ja sitten siellähän se oli: 6 kiloa puhtia. Jarrua piti säätää parikin kertaa ennenkuin tämä kaunotar suostui haavittavaksi. Viime hetkellä, sillä koukku oli tosi huonosti kiinni, joten irroitus oli helppoa. Mamma syliin ja pienet lip-lock- ja pönöharjoittelut sekä strategiset missimittaukset. Kala takaisin elementtiin, ja lisäheittoja. Pari tukistusta tuli, ja fiilis oli tosi korkealla. Ja sitten loppui tuuli, ja ajolähdöllä takaisin satamaan. Yksi iso pelastaa, ja auringonpaiste oli tehnyt tehtävänsä kalpeille naamoille  😎

 

Teksti ja kuvat: Janne & Kentsu