Salmo Show 5.11.2011

FTK Pikaraportti

Ajankohta5.11.2011
MukanaJanne, Dennis ja Kentsu
MissäItäinen merialue, Sipoo
Kalantulo13 kpl haukia, suurimmat 4,76kg ja 4,60kg. Lisäksi harmittavat kolmen metrin karkuutukset. Tapahtumia kokoajan. Kalat pääsääntöisesti kaislassa kiinni.
OttipelitSuvereenisti Salmo Slider 12 cm. Pinkki ja PuMuKulta (special väri) toimivat. Myös 4Play Red Tiger toimi ensimmäisen kerran. 
Bullet Time

(Paras syönti)

12:33
KelitPilvistä & tuulista. Veden lämpötila 8,4 Lowrance astetta.
VeneHaukka
Yleisarvostelu9+

Koko marraskuu on ollut n. 10 astetta yötä päivää. Veden lämmöt, etelälounaantuuli on kerännyt hauet tankkaamaan. Maisemakonttori merenlahden suulla, ja näkee kun muut viekkaudella ja vääryydellä rekaa työpäivän aikana kaislikoita. Kauhea kuumotus vesille. Perjantaina olisi voinut päästä, mutta työpalaverit veivät pitemmän kortin. Kaihoisa katse vesille, ja mieli/keho tekee vaistomaisesti heittoliikkeitä kaislikon suuntaan. Alustavasti sovittiin Ronin kanssa, että yritetään viikonloppuna pikapistoa, mutta mitään varmaa ei ollut. Yllätysviesti Jannelta, että huomenaamusta kalaan. Hattukourassa emännän luo, ja yllätys on suuri, kun lupalappu heltiää. D lähtee vielä messiin, joten kolmen kopla suuntaa Sipooseen. 10:00 aikaan venetraikku kohti Vuosaarea. Yllättävän kova tuuli, ei tarvitse haaveilla tanen heittelystä. Satamassa oli yleisnostot käynnissä, ja kaikki parkkipaikat viety… No kiireellä hihnat auki, onneksi tanettajat olivat jo laskeneet veneet, ja saadaan vene alas. Jonottelun yms. takia, klo 11:00 pintaan päästään hakemaan D matkalta ja kohti vakipaikkoja. Ne ovat tietenkin jo varattu, joten heittoherkistelypaikkaa joutuu etsimällä etsiä. Paikka löytyy, ei kaloja. Kokka kohti sellaista lahdelmaa, mistä ei ole vielä koskaan tullut mitään, mutta joskus siellä on pakko olla kalaa, kun se on niin hyvännäköinen paikka. 

Peli on selvä heti, kun päästään mestoille. Kaislikossa ei vain suhise, vaan läiskii ihan kunnolla ja isosti. Aloitamme helpoiten heiteltävästä paikasta lähes pohjukasta. Vettä on alla 0,5-0,8 m. Vaihdan nopeasti kellu slaideriin (väri PuMu-kulta, Koiviston maalama), kun ei uppo jerkeillä ole mielekästä uittaa. Heitto rantakailikkoon, ja tärppiö. Uusi heitto ja taas tärppi. Sekä D että Janne (Pinkki Slider, PT) paikkaavat. Tuplatärppi. Samasta slotista vielä Jannelle yksi lisää. Koko 1-1,5 kg. Vene kääntyy tuulesssa ja heittoja keskikaislikkoon. Yksi tärppi mulle ja Jannelle taas yksi reilu kilonen. Janne heittää samaan kaislikkoon, ja 4,76 kg nousee veneeseen. Paikka rahoittuu hetkeksi. Jutustelua, iso kala kiinni (pinkki Esox Lucius Slow Sinking), mutta vapa jäi vastarista pystyyn, ja vastapeluri ravisteli itsensä irti. Janne heittää saman kaisilikon suuntaisesti, ja nyt on hetki iso kiinni, mutta irti. Siirrymme kaislikon suuntaisesti eteenpäin. Ja muutama heitto ns. ohi sektoriin, ja Jannelle tärppi. Heitän kaislikkoon, ja iso on kiinni, vapa edelleen liian pystyssä ja komea kala pyörii pinnassa. Ja tietenkin irti. Oma vireystila ihan tapissa, ja “haarat menee vain kiinni, ei tänään, pää on kipeä”. Vieläkään ei kaloja. Päätän painottaa vähän korkkikellu slideria pienellä päärynpainolla, mutta uinti kärsii. Paino pois, ja keskityn uittoon. Käsiala alkaa toimimaan. Heitto ohi sektoriin ja ensimmäinen kala ylös. Sitten toinen ja kolmas. Pieni siirtymä, ja taas kala. Tilanne: K: 4, J 3 ja D 1. J ja K vielä yhdet kalat ja sitten siihen mulinakanjoniin. Janne vaihtaa 4-playn, ja homma palkitaan komealla 4,6 kg, joka yrittää kovasti kaislikkoon, mutta kaveri otetaan rutiinilla punnittavaksi ja kuvattavaksi. Tasoissa taas. K:lla heti seuraavalla heitolla hyvä tärppi, mutta ei. Takaisin ajomatkalla vielä pari 1-1,5kg haukea, joten loppusaldo K 7, J 5 ja D 1. 

Huomattavaa oli se, että 3-kilon kalat puuttuivat kokonaan, ja vain yksi ns. filekalakoko (2,5 kg). Kaikki kalat CR, pienet vapautus vedessä, isot kuvien jälkeen vapaiksi.

Yhteenveto: Hyvä reissu, hyvä syönti, jos isot eivät olisi päässeet karkkuun, niin olisi ollut superpäivä.

Teksti ja kuvat: Kentsu & Janne