Saattaa sataa 16.6.2013

FTK Pikaraportti

Ajankohta16.06.2013 14:20-17:30
MukanaK, D, ja Deen Broidi
MissäItäinen merialue
Kalantulo

Perinteisen vaikeaa. Kaksi laidan paremmalle puolelle, joista toinen todellisessa kesäkunnossa 1,8 kg / 85 cm. Tärppejä 4 kpl:tta.

OttipelitSpinnerbaitit
Bullet TimeEnnen rankkasadetta, ja sateen tauottua.
KelitTuulista ja pilvistä, heikkoa sadetta, kovaa sadetta ja kaupan päälle tunti rankkasadetta: vesi 20+C, ilma 12+C.
Yleisarvostelu6 (kalantulo ja sää 4, seura ja kipparointi 9)

Klo 13:00 sovittiin tapaaminen D:n luoksi. Mutta pääsimme matkaan vasta klo 14:20, kun säädettiin kaikenlaista ja hetki odoteltiin Jasonia. Sää oli vielä siinä vaiheessa ihan jees. Ensimmäisille paikoille päästiin suht nopeasti, mutta hyvästä tuulen suunnasta huolimatta ei lahdesta löytynyt syövää kalaa. Kokeilimme vielä lahden edustan, mistä aika nopeasti sitten tuli eka tälli. Pojat kerkesivät heittää parit paikkoheitot, mutta ilmeisesti vain OrMu Reed Runner punakeltaisella pyrstöllä kelpasi, kun iski heti siihen, kun se osui kaislan reunaan. Kala laittoi kivasti hanttiin, ja vedessä tuomittiin 3-4 kgn kalaksi. Mutta mutta mitä ihmettä? Berkleyn vaaka näytti vain 1,8 kg + 80 cm hauella. Laihahan se oli, ja paha purujäljet oli kaverilla vatsassa. Mutta pituus/painosuhde ei oikein täsmännyt. Mutta 1,8 kg. Ja sitten sade siitä pikku hiljaa alkoi. Siirryimme seuraavaan ns. varmaan paikkaan ja samalla sade kiihtyi. Pisarat iskivät oikein kunnolla vasten kasvoja. Ja aina, kun ajattelimme, että sade ei voi enää tästä kiihtyä. Niin kyllä se vaan voi. Satoi sitten kerralla monen kevät- ja syysreissun kiintiöt kerralla niskaan.

Pitemmän kaislikon alku osa on enemmän herkistelypaikkaa, ja lopussa oleva tynkäkaislikko on yleensä se pelimesta. Tällä kertaa asiat olivat toisinpäin. Ja pääsimme D:n kanssa kokeilemaan “samaa”  haukea 3 tärpin verran. Heitetimme samaa haukea kilpaa – se iski kolme kertaa – tai sitten sillä oli siinä kavereita messissä, mutta ylös ei sitä saatu. 10 metriä eteenpäin tuli vielä saman tyyppinen kahden tärpin hauki. Sitten siirryimme lähellä olevaan ns. reissun pelastajaan. Ja tunnin yhtäjaksoinen sadekuurokin loppui. Jason sai sitten ensimmäisen kalansa. Kelasi sen sisään sukkana ilman iloittelua. Ja D:kin otti ns. vikalla heitolla hauen kaislikon sisältä. Kelasi sen kylki edellä kaislikosta, mutta sitten irti ja se nappasi vielä veneen  veneen vierestä uudelleen kiinni, mutta irtosi taas – kannattaisi varmaan terottaa trailerkoukku – tosin jigihäntä oli aika pitkällä.

Johtopäätös: jos kaloja löysi, niin kyllä ne sitten iskivät – jos vastari myöhästyi tai siima pääsi löystymään, niin heti irti. Tarkkana sai olla. Hauska mutu-tuntuman ilmentymä: kaksi kertaa sanoin, että tällä heitolla nousee – ja kummallakin kertaa kävi kala kiinni (prosentti sata – ja kaloja tuli mulle ylös vain 1 ja 2 karkuutusta).

Sadetta tuli niin paljon, että ehkä seuraava syys- ja kevätreissu saadaan olla ilman vettä.

Teksti & kuvat: Kentsu