Rönnäs 10/2006

FTK:n syysreissu suuntautui Pernajaan Rönnäsin vesille.
Ottikalenteri lupasi hyvää, kuun vaihe oli oikea, säätiedotus hyvä, gear kohdallaan etc. No, tulihan sitä puikulaa…

FTK Reissufakta

Ajankohtato-su 05-08.10.2006
MukanaRon, Tape, Kennet, Jasu, Ville, Janne, Aksu, Dennis, Jakke & lyhyesti Juho
MissäPernaja, Rönnäs
Kalantulo
Suhteessa miesmäärään, niin välttävästi pieniä (osalle jopa kohtuullisesti).
KelitVesi lämmin (11-12), ilmakin aika. Tuhnusta paisteeseen.
MökkiLuksustasoa, pitkähkö etäisyys rannasta ainoa miinus.
VeneetJaken, Jannen ja Ronin omat pelit.
Yleisarvostelu8+

 Reissun TOP 5 Kalat
 Juho4,2Vihreä Krokodil
 Ville3,3Vihreä Krokodil
 Aksu2,9Särki Slider
 Ron2,7Tiikeri Ronsteri (jerkki)
 Ron2,4Sininen Ukko (itse tehty)
=================================================================

FTK Syysreissu – Rönnäs 5-8.10.2006

Teksti: Ville Tawaststjerna, Ron Katz

Torstai 5.10.2006

Järkyttävän poltteen seurauksena olimme Jasun kanssa jo ennen kahdeksaa kaupassa, ja siitä poimimaan Jannea. Vene pykälään Jannen vanhempien luota, ja kohti Pernajaa. Jakke liittyi saattueeseen Östersundomin Nesteellä, josta sykähdimme Jasun gepsin opastamana itsemme laskemaan veneitä. Saatuamme Jannen ja Jaken veneet veteen ilmestyi Ronikin paikalle, ja kööri oli kasassa. FTK:n laivasto kellui hetken muodostelmassa, ja ihastelimme uusia teippauksia. Veneet mökin laituriin, autot parkkiin, pikainen lounas ja vesille.
Kolusimme kolmen venekunnan voimin Ronin aikaisemmilla keikoillaan kartoittamia paikkoja, ja kilopuikulaa nousi tasaisen huonosti joka paikasta. Mikä siinä taas on…
Sen verran tuli kuitenkin kalaa, että illalliseksi syötiin Chef Katzin taikoma haukivuokasetti kahdeksalle miehelle.

Perjantai 6.10.2006

Herätys ja vesille kasin maissa, paitsi Yammu-osasto vasta ysiltä. Ron konfasi propellinsa(!) viilalla kuntoon edellisen päivän kivikontaktin seurauksena. Konfauksen loputtua kohti kesäistä pläkäpäivää, lupasi taas hyvää syöntiä…

Osasto Yammu vietti koko päivän vesillä. Pikainen sytytysnesteen makuinen lounas saaressa (uskokaa sitä vähimmäispolttoaikasuositusta, ennen kuin lataatte mäiskeet lämpenemään) ja taas menoksi. Kilopuikulaa jonnin verran, muilla veneillä sama juttu. Pari kakkosen ylitystä.
Iso-D liittyi seuraan, ja avasi hänkin pelin peruskalalla.

Lauantai 7.10.2006

Edellistä tuhnuisempi päivä. Pikalähtö aikaisin aamusyönnille, muutama puikula ylös, ja takaisin aamupalalle. Ensikosketus ahveniin. Ronin ja Jannen veneet lähtivät aamupalan jälkeen kohti Kabböleä, Jaken venekunta taas otti taktiikakseen “ei merta edemmäs kalaan” -asenteen.

Juho liittyi seuraan lounaan päälle, pisti vihreän Krokodilin kiinni, ja veti nopeaan tahtiin pienessä tihkussa seitsemän haukea, verkkokuhan ja ahvenen. Yksi hauista oikeutti keltaiseen paitaan, 4,2kg. Rekasimme p*llunmuotoista pitkulaista lahtea ylös useamman kerran, ja puikkojen lisäksi vielä 3,3kg hauki. Sekin vihreällä Krokodililla.

Venekunta Yamarinin Kabbölen keikka oli lukumääräisesti ihan onnistunut, tosin koot olivat aivan hukassa. Suurin jäi 2,9 kiloon, lukumääräisesti kaloja oli lähemmäs kolmekymmentä. Kaloja löytyi niin kivikoista, kareilta kuin kaislikoistakin paremmin kuitenkin tuulen puolelta kuin tyynestä. Vieheellä ei ollut niin väliä, kalat purivat jerkkiä, lusikkaa ja vaappua kaikissa spektrin väreissä eli sinisestä punaiseen.

Illalla perjantaisista haukifileistä “Iron Chef” Katz pyöräytti makoisan hilihauen yhdeksälle nälkäiselle miehelle, joten tuli kalaakin syötyä tällä reissulla enemmän kuin lihaa(!).

Sunnuntai 8.10.2006

Kello soimassa aikaisin, mutta kaatosade vesitti aamusyöntisuunnitelman. Mökin siivous ja miesaamupala koneeseen. Tämän jälkeen osa porukasta lähti kalaan paikallistuntemuksella vahvistettuna, osa pakkasi kamansa kohti kotia. Osasto “Viimeiseen asti” kuittasi 25 puikulaa viiteen pekkaan vietettyään pitkän työpäivän Helsinki-Pietari välillä. Eli ei mikään Nappikeli(tm).

Joka tapauksessa kaloja nousi lukumääräisesti enemmän kuin yhdelläkään aikaisemmalla reissulla, tosin olihan porukkaakin enemmän kuin koskaan aiemmin. Lämmin vesi, +11-12, oli varmasti syypää siihen, että mammojen kontakteilta vältyttiin. Samoilla alueilla pyörineet muut kalastajat raportoivat samaa, joten vika ei ollu miehissä (taaskaan). Taitaapi olla tänä syksynä niin, että fintsaplussat saadaan vasta marras-joulukuun aikana…

=================================================================

TOP 3 reissuhokemat: “Voi …TTTu ku ois se haavi!”, “…ja sitten suspiani vietiin”, “fintsoja haetaan”
Bubbling under: Joonas B. Perse