Rönnäs 04/2012

FTK:n 2012 kevätreissu kohdistui jälleen kerran Pernajaan, Rönnäsiin. Taktisena komentokeskuksena toimi jo entuudestaan hyväksi todettu Meri Center kokoushuvila.

FTK Reissufakta

Ajankohta26.4-29.4.2012
MukanaTape, Jasu, Kentsu, Janne, Vesku, Dennis ja vierailevat tähdet Mika ja Hämppy.
MissäPernaja,Rönnäs
KalantuloKappaleita joillekin ihan ok, yksi lähes metrihauki
KelitKalastuksellisesti haasteelliset – todella sameat lähivedet.

pe-su aurinko paistoi huolella ja osalla porukkaa naama näyttikin samalta kuin erikoisagentti Osolla…

MökkiMeri Center – Aivan mahtava mökki. IronChef keittiö, palju, mahtavat terassit ja todella iso parkkis. Kiitos Mika Viitaselle järjestelyistä jälleen kerran!
VeneetAMT, Haukka ja Ranskis
Yleisarvostelu8+

 

Reissun TOP 5 Kalat
Kentsu6,234-play Golden Ambulance
Tape5,01Buster Jerk E
Mika3,75Vaappu
Mika3,50Jerkki
Vesku3,75Spinner Bait

Torstai 26.4.2012

Ensimmäinen satsi FTK miehistöä ja kolme venettä laskeutuivat mestoille jo aamupäivällä Meri Centterin komentokeskukseen. Matkalla oltiin käyty hakemassa tutusti kolminkertainen määrä liikaa aamupalatarpeita ym. Vesille lähdettiin kahdella veneellä, Haukalla (Janne & Tape) ja Ranskiksella (Dennis & Jasu).  Ei ollut toimintatorstai kyllä tällä kertaa. Rönnäsin keväthelppous nosti päätään, kaikille tyylipuhtaan MP:t. Paljun lämmitys kuitenkin onnistui ja ilta kuluikin mukavasti rentoutuen hyvän musiikin tahdissa.

Perjantai 27.4.2012

Aamupala aloitettiin perinteisesti kuoharilla ja miesaamiaisella. Kippis ja kulaus, ja kiitos Veskulle. Vieraileva tähti Hämppy ja Kentsu saapuivat klo 10:00. Äijät olivat vielä aamupalalla, ja Hämppy toivotettiin tervetulleeksi.  Kaikki veneet pääsivät lähtemään klo 11:00 aikoihin. Armada lähti kuravettä karkuun etelään. Viime kevään parhaat poolit perattiin suht tarkkaan kolmella veneellä, mutta paria karkuutusta lukuunottamatta oli todella hiljaista, ja vesi oli edelleen todella kuraista. Ihan vikasta slotista löytyi jo läpinäkyvää vettä, ja kalojakin näkyi aurinkoa ottamassa. Iltapäivällä Armada siirtyi grillaustauolle (ryynäriä, epäsleipiä jne.). Grillaustauon ohessa juteltiin GoneFishing Tonin kanssa, ja hän kertoi mistä kirkasta vettä löytyy sekä pari varmaa ottipaikkaa + rohkaisevan kuvan yli 6 kilon hauesta. Armada siirtyikin kirkkaiden vesien ääreen muutaman mutkan kautta. Kaloja alkoi tulla sisälahdista kromi Busilla, ja syönti sen kun jatkui. Koko Armada työsti loppupäivän kirkkailla vesillä. Porukka pysyi kuitenkin ehkä liian kauan kasassa, ja liian moni paikka jäi käymättä, kun veneet heittivät ristiin vieheitä. Kala tai kaksi per lahti kuitenkin.

Lähes kaikki saivat MP:eet pois. Vesku otti kiinnityksen keltaiseen paitaan ~3 kilon hauella. Perattiin  rantoja kohtuu pitkään, ja rantauduttiin vasta klo 22 jälkeen. Hämppy lähti päiväreissun jälkeen kohti kotia, ja Vesku alkoi vääntämään ribsejä, parsaa, maissia yms. herkkuja illalliseksi. Mahtavat safkat taas ja päälle palju, kossu ja kalja. Kahden aikaan sahattiinkin sitten jo tukkimetsää urakalla.

Lauantai 28.4.2012

Mika saapui klo 11:00 aikaan, ja lähdimme heti vesille. Parin kuralahden jälkeen siirryimme taas kohti kirkkaita vesiä. Ekasta spotista pari tärppiä, ja Mika nosti mestarin elkein 3,5 kg hauen. Sitten kohti ns. salakutulahtea, mutta rantaruotsalaiset tervehtivät jo pitemmältä niin ystävällisesti, että jatkoimme heti matkaa. Mestoille päästyämme alkoi syönti sitten heti. Joka toisella heitoilla jotain meininkiä. Varsinkin GE Busa keräsi koko ajan kiinnostuneita. Parin pari kiloisen jälkeen, Mika korotti vähän suurimman kalan kokoa: 3,75 kg.

Seuraavana kohteena oli edellisen päivän kutosen mesta. Aikamme heittelimme todella namun näköistä paikkaa. Yht’äkkiä veneen viereen, n. metrin päähän ilmestyi todella suuri hauki. Varovainen arvio oli 8 kiloa, mutta kybäkin olisi voinut mennä helposti rikki. Arvonsa tuntevasti mamma lipui Jannen GE Busan perässä, ja vähän jo aukaisi suutaankin, ennen kuin kääntyi pois rauhallisesti kuin sukellusvene. Kalaan ei ikävä kyllä saatu uutta kontaktia, joten seuraavaan paikkaan. D ja Vesku olivat lähdössä kolmen aikaan, ja Mika hyppäsi heidän kyytiin. AMT ja Haukka jäivät vielä ottipaikoille. Yhdessä kierrettiin vielä hetki, ja Tape siirtyi kromi Busalla piikki paikalle: 5,01kg Haagertilla.

Seuraavaksi AMT meni namujen luotojen väliin, ja tapahtumia olikin sitten siihen asti, että tuuli yltyi rekaamisen suhteen mahdottomaksi. Haukkaan tuli aikaisemmasta syöntihuippupaikasta dubbelbackken kertaalleen, mutta sitten tuuli yltyi liian kovaksi. Ankkuri ei pitänyt ja vedestä tuli kuraista. AMT eli Jasu ja Tape lähtivät jo mökille. Klo kuuden aikoihin tuuli tyyntyi vähän, ja löysimme pari haukea lisää. Pitkän siirtymän jälkeen vielä “Exit Only” nimiseen lahdukkaan pikapistolle. Janne luotti edelleen kromi Busaan, ja heti ekalla heitoilla oli parin kilon hauki kiinni. Kentsun ekassa heitossa myös hauki hetken kiinni, jonka Janne sitten korjasi sisään. Vähän isompi:2,6 kg. Tätä iloittelua jatkui muutama minuutti. Eli Janne poimi jokaisella heitolla kromi Busaan kalan. Kentsu kuvasi sekä still-kuvia että videota. Kun aloitimme uuden rekauskierroksen, niin tuulen suunta oli vaihtunut, ja aurinko mennyt pilveen. Syönti loppui kuin seinään.

Takaisin huvilalle haukipihvien tekoon. Valmistus kesti kolmisen tuntia, kun siistimme taloa samalla, 4 tiskikoneellista astiota yms. Safkat olivat taas mitä mainioimmat ja jälkkäriksi tuttu palju, kossu ja kalja ja jo klo 1:00 pääsimme laskemaan lampaita.

Sunnuntai 29.4.2012

Aamulla miesaamiainen, pakkailu ja paikkojen siistiminen. Klo 11:00 lähti  Haukka vielä vesille. Alkuperäinen ajatus oli, että Loviisassa täytyy olla kirkasta vettä, mutta ei. Vedenkorkeus oli -20 cm, ja vesi olikin tummapaahtoista lattea meille tutuissa ottipaikoissa. Hasardikiviä oli lisäksi kaikkialla, ja kirkkaastakaan vedestä (se vähä mitä löydettiin) ei kalaa tullut. Liian haastavaa, joten siirryttiin bäckkiin Rönnäsin puolelle.

Pari paikkaa kerettäisiin vielä käymään ennen kotiin lähtöä. Pohjois-koillistuuli vähän mietitytti, mutta viime vuoden kybykkäpaikkaan oli pakko mennä käymään. Kyllähän siellä varmaan olisi kaloja jossain ollut, mutta Kentsun tinkimisestä huolimatta, päätimme seurata Jannen etiäistä. Vikaksi slotiksi valittiin bomberlahti. Tuuli osui sinne hyvin. Uistimia valittaessa Kentsulla pisti silmään 4-pala Golden Ambulance. Eka heitto sillä, ja selkeästi joku kävi sitä hapuilemassa. Seuraava heitto samaan slotiin, mutta tuuli veti siima pussin ruokojen yli, ja kiinnihän se jäi. Emme hakeneet uistinta heti, vaan heittelimme lähestymisheittoja. Uistin irti, ja viistosti ottipaikan yli. Ns. kolmen kammenpyöräytystä ja töms. Sitten oli iso kiinni. Mammalla oli koko ja kokemusta. Mamma otettiin nopeasti haavilla kyytiin. Koukut irti, ja hyvässä yhteistyössä pönöt, punnitus, vapautus ja yläfemmat. Kentsun uusi jerkkienkka oli tosiasia: 6,23 kg / 93 cm. Jalat tutisivat ja fiilis oli todella mahtava. Samalla alkoi kuului rannalta mulinaa. Veden lämmöt melkein kympissä, ja mulinaa kuuluikin jokaisesta mahdollisesta olkikolosta. Yritimme kaikkemme, kello kävi, mutta hauilla oli muut mielessä. Janne sai vielä yhden parikilosen uroksen (joka oli saanut jo vähän lemmenleikeissä siipeensä). Paikka olisi ollut todella hyvä. Aina käy niin, että kun vihdoin ollaan ns. pelimestoilla, niin pitää lähteä. Veneen laskupaikassa oli vielä yllättäen ruuhkaa, mutta saimme veneen ennätysajassa traikulle, ja niin oli reissu paketissa. Mahtava reissu taas!

Yhteenveto:

Hyvä loma!  😀

Reissuhokemat: “Koiratarha radalla”,  “On se kova!” (mainosäänellä lausuttuna) ja vanha tuttu “Palju, kossu ja kalja”.

 

Tekstit & kuvat: FTK Posse