Ron Katz

FTK:n kädenvääntömestari, tunnetaan myös nimellä Rolgoth. Vääntää käsien lisäksi myös puukaloja ja saa niillä myös kalaa.

Motto: Yks heitto vielä!

Ennätyskala: Niilinahven 50kg, 17.1.2009

Muut seuratSuomen Haukiseura ry (SHS)   Suomen Haukiseura

 

Ronin Top 5 suurimmat kalat:

 1. Niilinahven 50kg
 2. Niilinahven 30kg
 3. Niilinahven 23kg
 4. Niilinahven 20kg
 5. Hauki 10,1kg

Viiden suurimman keskipaino 26,6kg.

Ronin Top 5 suurimmat hauet:

 1. Hauki 10100g
 2. Hauki 9100g
 3. Hauki 8920g
 4. Hauki 8450g
 5. Hauki 8400g

Viiden suurimman keskipaino 8994g.

Ronin suosikkivieheet:

Suosikit tulevat ja menevät, mutta jotkut pysyvät. Tällä hetkellä jerkkien paiskominen on ykkösellä keväiselle ja syksyiselle hauelle, muuna aikana perinnevieheet saavat enemmän peliaikaa.

Seuraavassa omat suosikit hauelle eri vuodenajoille:

 • Kevät: Kelluvat 12cm PuMu, Firetiger,Papukaija ja FT Sliderit. Buster Jerk C41, 35, C47, C134 ja kromi. Ronstereista Fimppi, Härö, OrPuMu. Lusikoista sini-hopea iso Minnow Spoon, 23g sininen Krokodil, Helmi-Jak 40g hopea-kulta. Suspeista (suurin malli) KeMu, sinihopea taimen (rusehtava).
 • Kesä: Ehdottomia suosikkeja Lindyn spinnerbaitit väreissä FT, oranssi ja pumu, Reedit myös hyviä. Räsänen helmellä 28g vihreä-hopea, Helmi-Jak 40g hopea-kulta, sininen 23g Krokodil, oman pajan 9cm ja 12 cm Ukot väreissä Tenunenä, Ahven, Siniraita, Saimaa Special (puna-musta-oranssi-kulta), Rapala Shallow Fat Rap 7cm ahven ja GFR (oranssi-kulta)
 • Syksy: Buster Jerk C41 ja C47, Herky Jerky fluorikeltainen, Ronstereista JeppisLeppis, Sininen, KeMu, oman pajan painotettu 12cm meriväri- sekä sininen Ukko, KeMu Suspi.
 • Talvi: Kaimaani tasurit.

Muita kalalajeja tuleekin sitten kalastettua vähemmän, mutta seuraavia suosikkeja voi nostaa esiin per kalalaji:

 • Ahven: jigit (motor oil), Seniorit (firetiger)
 • Kuha: Rapala Tail Dancer 9cm kelta-valkoinen, Jesse kelta-valkoinen
 • Meritaimen: JK-lusikka valko-vihreä ja oranssi-kulta, Noutaja-väritys, Salamander kelta-valkoinen mustin pistein
 • Lohi: Joonakset, oman pajan Tenon Timantit, perhot (Tenolla)
 • Järvitaimen: Rapala CD 5cm GFR, puna-kulta Kosto, oranssi JK, Abu Droppen punainen, Abu Reflex Red hopea
 • Siika: 28mm Seniorit (värit FT, KeMu, PuMu)

Ronin Gear

Vene:

Yamarin Big Fish 470 , kone Evinrude E-Tec 60hp

 • Vene on vuosimallia 1989, uusi kone tuli hankittua 2010 vanhan Yamahan tilalle. Kaikuna veneessä Lowrancen X125 ja plotuna Garmin GPSMAP 276C. Scottyn takilatkin löytyy, mutta enpä niitä ole vielä kertaakaan kokeillut.
Vavat:

TPR Edge 6’6″ Up to 120g jerkkivapa

 • Huippuvapa jerkkaukseen. Parempi kuin aiempi RST, jossa alkoi aihio jo väsymään ja takakahvakin on Edgeen verrattuna pelkkä stumppi. Edgellä lähtee pitkät heitot, aihio on jämäkkä mutta kuitenkin sopivan tunnokas, viimeistely huippuluokkaa ja yleisesti ottaen vain helkutin nätti vapa!
Daiwa Vulcan-X 8′ hyrrävapa raskaampaan hauestukseen
 • Kunnon tykki merihauestukseen, isommille vieheille ja isommille kaloille. Puhtia löytyy isonkin kalan väsyttämisen ja jopa jerkkien paiskomiseen ja vastaiskut lähtevät jäykällä vavalla todella napakasti. Ei sovellu kevyimmille vieheille eikä pikkuhaukien ylösvinssaaminen juurikaan tuota nautintoa – siihen tarvitaan hieman letkumpaa vapaa.  Mikäli reissulle voisi valita vain yhden vavan, jolla pitäisi pystyä viskomaan koko viehearsenaali läpi olisi valinta selkeästi Vulcan-X.Kaikenkaikkiaan hintaansa nähden (50 e) huippuostos! Tällä hetkellä Vulcan on korvannut haukivapana kokonaan Sheikkupirtelön.

SavageGear MP Pro 8′

 • Testivoittajavavan uudempi painos. Viehesuositus 40-100g, joten tämä on tarkoitettu astetta raskaammille vieheille kuin Vulcan X. Käyttökokemuksia ei vielä ole ehtinypaljon kertyä, mutta aihion tuntuma vaikuttaa erittäin tunnokkaalta.

Lisäksi vapalaukuista löytyy kasa muitakin vapoja mm. haspeli-, UL- ja vetohommiin sekä yksi Shimanon useampiosainen matkavapa, mutta ei näistä sen enempää.

Kelat:

Shimano Curado 300 DSV

 • “Onks tää hyvä?” “On! Tää on paras!” Mitäs tuohon Kummelin kuolemattomaan fraasiin on enää lisäämistä. Olin FTK:sta ensimmäinen, joka hankki Curadon ja eipä aikaakaan, kun Tapekin osti saman. Jönssillä ja Villellä meni dööriuskovaisina vuoden verran ennen kuin tajusivat vaihtaa Ladasta Ferrariin! Kelalta ei oikeastaan voi vaatia mitään muuta kuin, että siinä olisi räikkä. Muuten täydellinen! Curado on jerkkikäytössä, mutta voishan sitä ostaa kaksisatasen muiden vieheiden heittelyyn…

Shimano Calcutta 200 GTB

 • Loistokela kaikkeen heittokalastukseen, parempaa ei tarvitse (paitsi ehkä tän vois korvata Curadolla joskus…). Getaria käytän muiden kuin jerkkien viskomiseen eli tällä linkoaa sekä suspeja, vaappuja että lusikoitakin tarkasti ja pitkälle. Miinuksena tässäkin räikä puuttuminen. On se kumma ettei Shimanolla ole tajuttu, että jarrussa pitää olla ÄÄNTÄ!

Shimano Curado 200 E7

 • Kolmesatasen pikkuveli, joka on ollut nyt aktiivikäytössä kolmatta kautta. Erittäin hieno peli hieman kevyemmille vieheille.

Haspelit

 • Haspeleiden aika on minulla auttamattomasti ohitse, vaikka kaapista löytyy vielä vanha kunnon Spirex esim. tanestukseen ja Daiwan pikku-Ondine jigaukseen. Tosin noita lajeja tulee harrastettua niin vähän, että kelat saavat rauhassa pölyttyä kaapissa.
Vieheiden säilytys:
 • Vuodesta 2004 alkaen olen käyttänyt Fenwickin viehelaukkua, joka imee sisäänsä älyttömän määrän tavaraa ja uusia taskujakin löytyy edelleen siitä. Laukku on todella tilava, sade- ja roiskeveden pitävä (sadepussi kuuluu vakiovarustukseen vielä), siinä on pehmustetut ja kovetetut taskut (esim. digikameraa varten) ja pisteenä i:n päälle YKK:n huippulaatuiset vetoketjut. Pakkiin en enää siirry. Koskaan. Ikinä. Milloinkaan. Piste.

Siima:

 • Hyrrissä PowerPro 0,28 mm ja 0,32mm väri keltainen ja vihreä
 • Haspeleissa Berkley Fireline 0,17 mm, väri Crystal Clear (vaimikäseoli?)