Pussit jäässä 19.11.2016

FTK Pikaraportti

Ajankohta19.11.2016 8:00-17:00
MukanaJanne, Ville ja Jukka
MissäItämeri
Kalantulo2 kpl ylös. Suurin kakkosen nurkilla..
OttipelitJaal Jerkki & Storm vaappu.
Bullet TimeVaikeeta koko ajan. Naurettavan kylmää vettä!
KelitTuulilukemat olivat aika kovat, 11m/s.
Yleisarvostelu6

 

Aamuyöstä lähti taas kolme suurta kalamiestä legendaarista reissua tekemään. Paketti alas auringon vielä lymytessä metsän takana ja siirtymä kohti ensimmäistä kohdetta. Vene täynnä gearia, miehet täysi voimissa ja keli ehdottomasti haukikeli. Odotus oli kova: joka miehelle metrit.

Aamun ekojen tuntien aikana kävi selväksi, että nyt on tulossa, vaihteeksi, vaikea päivä. Lahtien vedet 1.1-1.6C ja kaikki peräpussit ja muut hot spotit jäässä. Ei näpyn näpyä lounaaseen mennessä. Ulkona oli kaikki kumien värit ja koot, perhoja, jerkkejä ja Villen classicoja.

Sama homma jatkui, vaikka kuinka mestoja vaihdettiin. Alkuperäinen suunnitelma meni osittain uusiksi keskipäivän jälkeen, kun kävi selväksi, että kalaa ei yksinkertaisesti ollut – yksi putkilo nähtiin livahtavan jääkannen alle.

Eka kala tuli n. 13:40 Villelle, hienoon siniseen Zägä-jerkkiin. Paikka oli väylän reuna, pienen pieni poukama siinä. Samassa paikassa kävi Jukan pikkuista pumu pigiä kopauttamassa toinen putkilo.

Homma jatkui, yritys oli kova, ja päivän toinen kala tuli, jälleen, Villelle, vaappuun. Jukka ja Janne veti puhdasta nollaa. Ja nollaksi se jäi parivaljakolle. Jukan saalis oli kaksi kopua, Janne ei päässyt edes niin lähelle kalaa.

Ehdottomasti kannatti lähteä, taas opetti uutta. Päivä merellä hyvässä seurassa on aina elämän parasta aikaa. 🙂

Teksti & kuvat: Artistit