Proffan kanssa iltakalassa

FTK reissuraportti

Ajankohta3.5.2017
MukanaJukka ja Ron
MissäItä
Kalantulo7 kpl, paras 8,65kg/111cm
OttipelitMcPikeja ja McRubber
Bullet Timeklo 17-19
KelitLoistava ulkoilusää, aurinkoa ja leppeää tuulta
Yleisarvostelu9

Lauantain lumisateiden takia peruuntuneen reissun vuoksi oma kalapäivä siirtyi keskiviikko-iltaan ja hyppäsinkin herr Professorin kyytiin klo 16. Haukiprofessori oli jo käynyt ottamassa löysät pois muutaman tunnin heittelyllä ja kotiuttanut pari fintsaluokan kalaa ja jokusia pienempiä. Illan pläni oli etsiä kudulle menevää kalaa kutualueiden liepeiltä ja myös kokeilla pari kutaria, josko niissä pyörisi jo (tai vielä) mammoja.

Aloituspaikka oli Jukan uusi löytö, josta oli kaloja edellisillä reissuilla noussut kivasti. Ei pettänyt nytkään paikka, ekalla heitolla kävi jo joku vitosen kala näykkimässä ja seurailemassa kemu-McRubberia. Muutama heitto ja vähän edellistä pienempi kala ylös. Paikasta tuli vielä tärppejä muutama ja kun mesta hiljeni, niin siirryimme samaa aluetta eteenpäin. Paljon ei siirtymää tarvittu, kun tulimme alueen kovimmalle spotille ja Jukka napsauttikin ekan kalan melkein heti. Etenimme hitaasti heitellen ja Jukka napsi McPikellä pari kalaa lisää, kunnes mulla hermo petti ja laitoin siiman päähän Jukan heittelemän McPiken varakappaleen. Muutama heitto ja kala kiinni. Pirteä vitonen haavattiin hetken päästä ja kyllä, McPike vaan toimii täällä!

Lisää heittelyä ja tärppejä, kunnes mulla jysähtää paremmin. Jukka kailottaa, että nyt on metri kiinni. Kala spurttailee sinne tänne ja pulssi alkaa jo nousemaan huonokuntoisen hölkkälukemiin, kun kala sujahtelee eestaas veneen keulan edessä. Pari kertaa spurtit vielä haavin edestä, kunnes Jukka koppaa kalan kyytiin. Fist bumpit ja riemunhuudot päälle, nyt on selkeä metri haavissa! Hetki menee kirurgisessa operoinnissa ja kun koukut on saatu irti, niin nopeasti strategisten mittojen ottoon. Haavin vähennyksen jälkeen lukemiksi jää 8,65 kg ja pituusmitta näyttää 111 cm, todella jees! Hieman rotevammassa kunnossa kun vaan olis kala ollut, niin kymppi olisi paukkunut. No, tulipahan oma pituusenkka tästä, sillä aiempia yli kasin kaloja ei ole tullut mitattua. Kalan vapautuksen jälkeen Jukka alkoi etsiskelemään haavia ja niin siinä oli tainnut käydä, että olin sen kuvien oton ajaksi laittanut epähuomiossa veneen laidalle, josta se oli sitten tipahtanut mereen. Naarasimme veneen ympärystän, mutta vettä oli alla se pari metriä eikä vavan kärjet tavoittaneet haavia. No, niitä tehdään onneksi koko ajan lisää.  Loppuiltana pitäisi sitten nostohommat hoitaa liplockaten.

Liplockkia ei sitten enää tarvittukaan, sillä parissa kutarissa oli hiirenhiljaista, ei mitään eloa pois lukien yksi nelonen, joka otti kaislan seassa uitettuun McRubberin Red Tigeriin illansuussa. Jukka karkuutti vielä päivän parhaansa viimeisillä heitoilla ja ysin maissa puhallettiin sitten peli seis. Kappaleilla ei siis juhlittu, mutta yksi iso pelastaa päivän, niin kuin monesti on todettu! Kiitos vielä kalaopas Jukalle, joka kuljetti uusille spoteille sekä lainasi vielä ottipeliäänkin, jolla kammettiin kasi ylös, puspus ja halit päälle 🙂

Teksti: Ron, kuvat: Jukka & Ron