Porvoo 5/2010

Virallinen kevätreissu 2010 kiukutettiin Porvoossa jo tutuilla pelipaikoilla –> Benitas Cafe yms. Kalansaannin osalta reissu oli megavaikea, huonosti kappaleita ja metrejäkin vain yksi.

FTK Reissufakta

Ajankohta29.4-2.5.2010
MukanaRon, Tape, Jasu, Juho, Kentsu, Janne, Vesku, Aksu, Dennis
MissäPorvoo
KalantuloHuonoin FTK:n historiassa. MP-päiviä tuli useita. Kappaleita reilusti alle 20 koko reissulla ja vain yksi metrin ylitys.
KelitPääsääntöisesti helvettiläisen kylmää, muutamaa aurinkohetkeä lukuun ottamatta.
MökkiVilla Dahlqvist. Hyvä vanha tuttavuus. Puusauna plussaa.
VeneetMinttupuffet, Haukka, AMT
Yleisarvostelu6+
Reissun TOP 3 Kalat
Ron7,22Ronsteri Jerk, Härö-väri
Dennis5,10Hi-Lo sinivihreä
Dennis4,60Bomber

Torstai 29.4.2010

Vesille klo 14:00. Törkeän kylmä, usein syysreissulla lämpimämpi keli marraskuussa… harmitti(!)
Kalan saannin osalta tuttua toudella vaikeeta, paitsi Denniksellä, joka kiukutti perinneuistimilla 3,6 kg, 4,6 kg ja 5,10 kg hauet. Muille nollaa tai 1-2 kpl puikkareita.

Perjantai 30.4.2010

Super vaikeeta, useilla MP-päivät jatkuivat… Team MP (eli MinttuPuffetti) sai kyytiin 4 haukea iltapäivästä, kolme Ronille ja yksi Aksulle. Koot kadoksissa eli 1-2kg oli painot. Veskun emännöimä päivällinen (rommimarinoitua sisäfilettä) pelasti illan kevyesti.

Lauantai 1.5.2010

Extravaikeaa ja turhauttavaa kalastusta, kappaleita muutamia sieltä täältä. Kalaa kun ei tullut, päätimme vähän hakea AMT:n rajoja. Kunnon veivaaminen aikaansai melkoisia veden leikkauksia, G-voimia, kaartoja ja nauttivaa miehistön jäsentä. Team MP:n lauantaijäsenistö sentään sai kuukkelit padasta, Roni hädintuskin (kylkilahna) ja Jasu 1,1 ja 3,5 kiloisilla borgåånbarracudilla, jolla mies oli Mestari ja Maailman paras loppupäivän.

Sunnuntai 2.5.2010

Sunnuntaina osasto ATM miehistönä Jasu ja Roni, päätti lähteä aluksi Papukaijaan, josta Ronille 7,22 kg reissun pelastaja. Muille sitä tuttua nollaa tai yhtä kappaletta. Tämän jälkeen suuntasimme Makkara_Mestoille. Menomatka taitettiin myötätuuleen melkoisessa kelissä, mutta ennen pitkää maali alkoi häämöttämään horisontissa. Roni veteli putkiloita kromi-Busalla tasaiseen tahtiin, mutta pieniksi ja vähäisiksi jäi saaliit (3 kpl 1-2kg kaloja + pari seuriota).

Pikalounaan jälkeen jatkoimme viskelyämme, ja Tape sai VIHDOINKIN kuparisensa rikki kilopuolellatoista. Tape totesi: “Mun puolesta tää on tässä”, jonka jälkeen matka vastatuuleen alkoi. Kunhan vaan uskalsi nostaa AssToMouthin kunnolla aaltojen päälle, ja avata kaasun melkein täysille, tasaantui ja nopeutui kyyti huomattavasti. Ennen pitkää olimme kotisatamassa, jossa vessat sykittiin pyörien päälle. Kamat kasaan ja himaan. Et sellanen reissu…

Yhteenveto:
– Reissu viikkoa jopa kahta liian aikaisin. Noh, näistähän oppii.
– Perinneuistimet, Lotto, Bomber, Kroko toimivat vähintäänkin yhtä hyvin kuin jerkit.
– Lomalle kannattaa kuitenkin aina lähteä kun on mahdollisuus, vaikka sitä kalaa ei aina tulisikaan.
– Veneily, terassi, sauna ja hyvät ruuat ovat aina jees. Seuraa unohtamatta!

Reissuhokema: “Ihan sama mitä kenelläkin oli messissä!” (orig. Juho Shöy kevätreissu 2008)

 

Tekstit & kuvat: FTK Posse