Porvoo 4.11.2006

Pakkassäässä Porvoossa Vesan ja Kerkon kanssa. Jäätä oli jo rannoilla ja lunta maassa kuin keskellä talvea. Sitkeitä sissejä eivät luonnonolot pelottaneet vaan merelle oli päästävä kerran reissu oli sovittu jo pari viikkoa aiemmin. Eikä turhaan…

Puolikas työpäivä tuli vietettyä akselilla Hellsinki-Pietari 😉 Eli siis oltiin Vesan ja Kerkon kanssa kalassa Keken legendaarisilla mökkivesilläPorvoossa.

Aamulla oli aika epätoivoinen fiilis, kun mittari näytti -9 ja keli oli täysin pilvetön. Oltiin sovittu treffit klo 9.30 Sipoon Nesteelle, jossa huitaistiin sumpit naamaan ja jatkettiin yhdellä autolla loppumatka. Epätoivoa lisäsi se,  että Sipoonlahti oli täysin jäässä motarin kohdalta, kuten myös Porvoonjoki ja kaupungin edustan merenlahti. Oltiin perillä 10.30 ja JESS, meri auki, jäätä vain kaislikoiden sisällä! Kamat niskaan ja vene vesille. Keli oli aika raikkaan rapsakka, -6 astetta ja tuuli hönki koillisesta, toki aika miedosti (jotain 4m/s). Jäähilettä oli rannassakin ja pikkusen jäänmurtajaa leikittyämme päästiin ulos.

Kerkko nappas ekan puolkiloisen hauen Biltsun punavalkoisella perusvaapulla ja hetkeä myöhemmin mulla Tiikeri-Ronsterissa rimpuili parikiloinen perushauki. Molemmat kalat jonkin verran kaislikon ulkopuolelta. Kerkon kala tuli ihan perusveivauksella, mun fisu hitaalla uitolla ja pysäytyksessä. Tahkottiin samaa mestaa vielä hetki ja otettiin 50m siirtymä. Mä vaihdoin ahven-Ronsteriin ja muutaman heiton jälkeen kaislojen seasta kävi pysäytetyn jerkin joku otus imaisemassa. Otti oli tosi pehmeä ja luulin, että peruspuikkohan siellä. Kun kala ei heti tullutkaan pintaan vaan veteli pohjassa hetken aikaa ja kiersi veneen pari kertaa, niin arvasin, että nyt on pikkusen isompi krokotiili kiinni. No, kauaa ei kaveri jaksanu rimpuilla vastaan vaan Vesku koukkas kalan (tottuneesti jo) leuan kärjestä kyytiin. Lyhyt, mutta paksu porsashan sieltä nousi! Puntari nopeasti esille ja kaveri koukun nokkaan. Lukema pysähtyi 6,37kg:n kohdalle. Jeppistä! Jerkki ulos kurkusta ja pönötyskuvien otto. Omasta kamerasta hyyty pakkasessa akku eikä fotoja saatu kuin kännykällä, harmi… Poseerausten jälkeen kaveri lähti pirteästi takaisin sinne mistä oli tullutkin.

Kutosen jälkeen heitettiinkin loppupäivä eli puolenpäivän jälkeen klo 15.30 asti tyhjää, ei edes tärppejä. No, mua ei haitannu juurikaan… Nähtiin yks toinen vene samoilla mestoilla kuin mekin ja ne oli saanu myös kuuspuolikkaan ja näytti mestankin + kolmosen ja pari pulikkaa. Kalat noillakin kavereilla kaislikoista.

Kylmää siis oli, pakkasta koko päivä, mutta aurinko kyllä lämmitti nassua mukavasti. Vedenlämmöistä ei tietoa, mutta ei hirveästi plussan puolella (ei kai kaislikot ois muuten jäässä). Ihan pintavesi siis jäähtyny tosi rajusti viikon sisällä viime viikonlopun myräkän jälkeen. Vaparenkaita ja Kalkkunan siimanjakajaa sai koko ajan olla puhdistelemassa jäistä, muuten toi kylmyys ei juurikaan haitannu. Varustusta oli tarpeeksi ja Negrita-tee lämmitti sisäisesti (Petikon Alkosta oli Morgan loppu, mutta ei toi Negritakaan huonoa ole). Hyvä reissu siis, ilman tota sixteriä olis tilanne ollu täysin toinen eli kirkas keli oli passivoinu kalat taas normaaliin tapaan…

Ens viikolle luvattu plussakelejä, joten viikonloppuna uusinnat, tällä kertaa Yammulla.