Porvoo 14.4.2007

FTK:n KK-alajaos (=Kaivokselan Kalamiehet) eli Tape, Jasu ja Ron kävivät korkkaamassa Porvoon haukipaikat, joskin  virallisen korkkauksen oli suorittanut  toinen ryhmä  pitkäperjantaina. Kalaakin tuli komeasta kelistä huolimatta.

Yamarin tipahti konfailujen jälkeen vesille klo 11 ja samantien suunnattiin kohti erästä kutulahtea. Lahden suulla lanseerattiin uusi termi: tyrimiskalastus, kun lähes joka heitolla jollain oli jerkki kiinni kaislassa. Koukut istui tiukassa kuin kuppa Töölössä ja kuskina jouduin vähän väliä nostamaan ankkuria, ajamaan, laskemaan ankkurin, nostamaan ankkurin jne. No, suulta ei onnistuneilla heitoilla (niillä muutamilla) tullut kuin mulle yksi kilopuikula, joten seuraavaksi sitten lahden perukoille nakkelemaan.

Puolisen tuntia heitettiin jos jonkinmoista jerkkiä, kunnes mulla kävi joku töksimässä puna-oranssia Ronsteria. “No, jos ei se kiinnosta ton enempää, niin laitetaan Fimppi-Ronsteri kehiin”, ajattelin ja viskasin jerkin kaislanjuureen. Muutamia liukuja myöhemmin joku imaisi jerkulan ja siiman päässä tuntui vähän raskaampi paino. Fintsako? Ei ihan, sillä hetken päästä bogasin laiskanpulskean 4,85kg mammelin ylös kuvattavaksi ja punnittavaksi. Jeppiskala kuitenkin! Tämän jälkeen mesta hiljentyi ja suunta otettiin kohti “Kakkoslahtea”, josta sitten Fimppi-Ronsteri poimi mulle ekaks 1,11kg hauen ja perään 3,6kg hauen, joka solakasta kunnostaan johtuen oli ilmeisesti jo kutenut. Jasu avasi myös tilin peruspuikulalla.

Iltapäivä eteni pitkälle hiljaisissa merkeissä ja viiden kieppeillä päätettiin vielä käydä kopaisemassa aloituslahti. Hyvä veto, koska Tape sai pian tilin auki lahden suulta 2,2kg hauella, joka puraisi PuMu-Slaikkaria ja Jasu poimi vielä perukasta Firetiger-Slaikkarilla vajaan parikiloisen. Tämän jälkeen ei tapahtumia enää ollut, joten lossisalmen heittelyn jälkeen päätimme panna pillit pussiin ja lähteä kotio.

Säästatistiikka:
Ilmapaine +1026hPa
Ilman lämpötila +12°C
Veden lämpötila +4°C – +7°C
Pilvisyys 0/8
Tuuli: pohjoinen 5m/s
Vedenkorkeus +5cm