Porvoo 10/2008

Syksy saa ja FTK:n miehet lähtevät merelle. Virallinen syysreissu podettiin Porvoossa vuoristomökissä Mohaata lanittaen ja kakkosia nykiessä.

 

FTK Reissufakta

Ajankohta16-19.10.2008
MukanaRon, Ville, Tape, Jasu, Sami, Juho, Jakke, Kentsu, Jakke, Janne
MissäPorvoo
KalantuloJoka päivälle kappaleita, reissun suurimmat pari nelkkua.
KelitTo sataa, pe ei sada, la tuulee, su sataa ja tuulee.
MökkiVilla Dahlqvist
VeneMinttupuffet, Haukka, Bella Lugosi, M/S Frankenstein
Yleisarvostelu9-

Reissun TOP 3 Kalat
Kentsu4,5Pumuslaikkari (aikuisten)
Ron4,1Myrskybusa
Kentsu3,5Kemususpi


Torstai 16.10

Torstaina Kivimäki-tallin rutinoituneet kisakuljettajat starttasivat autonsa aamutuimaan veneet perässään ja ajoivat kisaa Porvoon S-marketille varikkokäynnille, josta suoriuduttiin monen reissun tuomalla varmuudella nopeasti ja powerboatit saatiinkin vesille jo ennen puoltapäivää karmaisevassa vesisateessa. Mökissä sadetta pidellessä keiteltiin kaakaot, skoolattiin järjestyksessä 16. reissulle ja odoteltiin loppujengiä saapuvaksi. Vesille päästiin vedenpaisumustunnelmissa yhden aikoihin.
Ensimmäistä kontaktia kaloihin jouduttiin sitten odottelemaan tovin, kunnes Jannen reissump:n vapautti Busteria puraissut 2,7kg hauki tuulen pieksemän kaislikon puolelta. Tape ja Jasu raportoivat parista kakkosesta ja kolmosesta erään salmen edustan kaislikolta, jonne Haukan keula sitten kääntyi, kun vakiomestat ammottivat tyhjyyttään. Paikalle saavuttuamme Jannella oli melkein heti hieman maturempi keissi Busassa kiinni, mutta se irtosi kylkeä vilauttaen Jannen vaahdotessa vieressä kilpaa aaltojen kanssa, että nyt oli vähän parempi! Vaihdoin hetken päästä siiman päähän Nauvon reissulla myrskyssä toimineen Buster C125:n, heitin samaan suuntaan kuin raportoitu mature ja pam, kala kiinni! 4,14kg , jeppistä! Reissun piikkipaikka so far. Tämän jälkeen myrsky-Busa antoi mulle vielä kolme kalaa kokoluokassa 1-2kg ja Villekin taisi saada kakkosen (promilleja), jonka johdosta Calcutta GTB:n kammesta irtosi toinen nuppi. Normarkille soittoa ensi viikolla aivan normaalisesti… Siinä vaiheessa, kun ei enää nähnyt jerkin putoavan veteen (vaikka oli valoisaa), oli aika lähteä takaisin mökille, jossa Tapen Chef Botkinsilta ostamat härän marmorifileet odottivat.
Perjantai 17.10.2008 

Kohtalaisen tuulisen torstain jälkeen pääsimme koko komppania kuitenkin vesille ennen puolta päivää, vaikka joillakin meinasi tulla välipäivä ruoka-aineiden sisälläpysymättömyyden vuoksi. Ville ja Janne ulkoiluttivat Haukkaa koko päivän pimeän tuloon saakka saldon jäädessä kalallisesti aika heikoksi, lomailufailista oli sitäkin enemmän. Kromibusa antoi runsaasti tökkiöitä, mutta vain pieni ahvensuspi antoi ylös asti kalaa, joista yksi kakkonen jouduttiin ottamaan fileeksi. Keli oli melko lailla haastava, lähes täysi tuhnupläkä koko päivän.

Illalla seuraan liittyi vierailevaksi tähdenlennoksi Iso-D, jonka EV-Trutta kokoelmaa ihaillessa menikin illalla hetki. Minkä nyt Mohaan lanittamiselta jalat schukoissa ehti.

Lauantai 18.10.2008

Aamu valkeni tuulisen sateisena osasto Haukan sykähtäessä tanehommiin ensimmäisenä. Luovuttivat samantien kovan tuulen takia, ja siirtyivät rankaisemaan puikuloita. Iso-D:n Yozuri antoikin niitä kuin suokuokalla.

Lauantain vierailevaksi tähdeksi tuli Kentsu, joka liittyi Villen ja Ronin seuraan Minttupuffettiin. Minttupuffet alkoi säätämään tuulenpuolen kaislikoita, joista alkoikin napsahtelemaan kappaleita ihan mukavasti suurimpien jäädessä kuitenkin johonkin kakkosiin. C47, kromi ja muut kimaltelevat setit pelittivät parhaiten.

Veneilyn loputtua valtasimme keittiön, jossa harvinaisen laajalla tiimillä tehtiin Villen ja Ronin synttäreiden kunniaksi kolmisenkymmentä pientä haukikakkusta. Synttäreitä juhlittiinkin sitten melko myöhään ja melko älästi, failista!

Sunnuntai 19.10.2008

 

Tapen Bellalla heti aamusta (12:30) liikkeelle. Tihkuinen sade oli just lopuillaan, ja veden lämpötila 9,0 (eilen samassa mestassa 8,4 eri veneellä, joten varmaan 8,7 oli oikea lämpötila 😉

Laiturin jälkeinen eka rantakaislikko mistä edellisenä päivänä tuli 4 kalaa. Tapelle tuli joka toisella heitolla kala: yhteensä 3 kalaa 1.5 – 2 kg. Kentsulle ei mitään. Ottipeli oli FT slideri (S). Kentsulla Busa C29, jolla eilen samalta paikalta 3 hittii, nyt ei mitään.

Sitten alkoi sataa ihan oikeesti. Hana pohjaan kohti ei sateista horisonttia. Käytiin kevätkaislikko lahdessa, metrin vedessä pyörähtää ihan fiilistelyn vuoksi. Ei muuta kuin meriheinää. Pikana takaisin ottipaikoille. Aurinko alkoi paistaa. Hiljasta oli.

Kentsu oli lupautunut lähteä ajoissa kotiin, joten mp oli lähellä. Tape tiesi yhden varman ottipaikan, joten sinne kalakeitaiseen täysillä (kahden saaren välinen kaislikko). Siellähän oli titenkin äijiä paikalla. Mutta ilmeisesti veti tyhjää, kun lähtivät menemään. Aurinkoinen taivas alkoi saada hitusen pilviä. Oli tummien sävyjen aika. Vaihto tummaan suspiin. Joku kävi koluuttamassa sitä ihan kunnolla. Taivas jatkoi pilvistymistään, joten rohkeampaa väriä. Keltainen suspi, ja pam. Vasta veneen vieressä näkyviin. Suspi kokonaan suussa. Tape bokas. Ja todella virkeä 3.5 kg haagertti jatkoi pomppimista veneessä. Tape otti sen isällisesti syliin, ja opetti Kentsulle lip-lockkia. No Kentsu ymmärsi vähän väärin ja laittoi peukalon lip-lockiin, sillä seurauksella, että se meni aina hampaisiin saakka, ja kala antoi vähän takaisin. Pönöt ja punnitus: 3.5 kg, hyvä ja todella virkeä syyshauki.

Hetken päästä taivas musteni, ja oli just sopivan tuulista. Nyt on superkeli. Luettujen kalajuttujen perusteella valittiin punamustaa kehiin: PuMu slaiderit (S). Kentsun eka heitto ja pam. Syyshaagertti laittoi taas kunnolla kampoihin. Vihdoin kunnon kalastus lähes mp-päivän päätteeksi. Kyllä nyt hymyilyttää. Tape bogas, pönöt ja punnitus 4.54 kg. Tape heitti samaan paikkaan. Hieno pintanappasu. Pirteä syyshauki. Bogaus, pönöt, ja punnitus 3.1 kg. Jatkettiin saman paikan heittelyä. Tuli vielä pari reippaasti yli kakkosta. Syönti kesti puolituntia, mutta oli kyllä hienoa 😉

Minttupuffetti vetäisi kanssa kalasia käymään veneessä, jeppis päivä.

Tekstit: Ron, Ville & Kentsu
Kuvat: FTK Posse