Pohjoistuuli ja vedenkorkeus – 40 senttiä, siitä on haukipäivä tehty

FTK Pikaraportti

Ajankohta11.6.2016 11-23:00
MukanaJukka ja Kentsu
MissäItämeri
Kalantulo8 kpl ylös. Jukalle 4,66 kg / 90 cm. Metriseurio ja vitosen kalan pudotus. Muut 1 – 3 kg.
OttipelitSpinnerit
Bullet TimeVaikeeta koko ajan – jos viehe osui suoraan hauen eteen, niin iski kiinni.
KelitPohjois-/koillistuuli. Tuulilukemat olivat aika kovat, kesämyrsky vaikutti selkeästi vielä. Aamupäivänä puolipilvistä, illalla tasainen pilvimatto. Vedenlämmöt ~ 13-astetta.
Yleisarvostelu6+

Prologi:
Kentsu oli yön Jnin kanssa uistelemassa suurkuhaa. Kalastusaika 21:30 – 3:30. Uisteltiin todella hitaasti sähkömoottorilla – kohdekalan suuri kuha syvästä vedestä.
Pohjoisen tuulet ja kylmät sateet olivat sekoittaneet vesiä, joten kalastus ei ollut helppoa. Onneksi yöksi tuuli loppui kokonaan.
Uistelimme suurimman osan ajasta syvän veden päällä ja kaiussa näkyi hyvin kalaa. Ensimmäisen tunnin aikana Kentsu sai kaksi haukea käännyttäessä, jolloin vakiovauhtiin tuli muutoksia. Kummatkin hauet tulivat suht samasta paikkaa 17 metrin vedestä n. 5 m syvyydeltä.
Ensimmäinen (3,5 kg) tuhosi 11 senttisen FT Tail Dancerin ja jälkimmäinen 13 cm karikko-vaapun. Jälkimmäinen 4,5 kilon hauki laittoi todellisen rallin päälle. Sivuplaanari hävisi näkyvistä ja uisteluvapa taipui kokonaan kaarelle. Kala vaikutti aluksi todella isolta, kun vei siimaa ja rynkytti oikein kunnolla, mutta kun kala pintautui kuitenkin suht nopeasti, niin huomattiin, että kyseessä on vain voimakas kesähauki.
Jatkoimme uistelua aina kolmeen saakka ilman kaloja. Fiilis oli koko ajan hyvä, kun kaiun mukaan kaloja oli paikalla ja mahdollisuus isoon oli koko ajan olemassa.

Parin tunnin yöunet ja kohti Jukan mökkiä

Pääsimme irtoamaan laiturista klo 11 jälkeen. Lähimestoilta ei saatu mitään – ei edes metrikulmasta. Siirryimme tämän kevään varmimpaan paikkaan, mutta tuuli oli siellä todella kova. Pienen karikko”saaren” taakse muodostui tyyni paikka ja siellä piti reviiriä pitkähkö (+95), mutta suht laiha hauki. Kala karkasi ennen haavia päänravistuksessa.
Yritimme löytää sopivan sivuvirtauksen paikkoja. Kävimme useammassa mahdollisessa paikassa, mutta tuuli oli niin kova, että jouduimme lopulta ottamaan pitemmän siirtymän ennen kuin löysimme sopivan.
Jukka avasi heti päivän isommalla kalalla: 90 cm ja 4,66 kiloa. Kaloja oli harvassa ja heiton piti osua juuri kalan eteen, että iskurefleksit laukesivat. Jukka johtikin kohta jo 3-0. Sitten Kentsukin sai vihdoin MP:een pois pienellä hauella ruokatauon ohessa.
Seuraava Kentsun hauki oli todella pirteä kesäkolmonen, joka tarjosi mukavat rallit. Jukka sai vielä yhden kalan ja Kentsu 2, joten tilanteessa 4-4 päätimme siirtyä vielä jigaamaan.
Jigaus ei tuottanut meidän veneeseen tulosta, mutta itänaapurin pojat olivat saaneet jo 6 pikkuista kuhaa.
Klo 23:00 ajoimme laituriin ja kömmimme pikkuhiljaa kotiin.

Teksti ja kuvat: Kentsu