Pitkäkoski / Vantaanjoki

Vantaanjoessa on monia kalapaikkoja, FTK testasi tällä kertaa Pitkäkosken.

Sijainti: Hämeenlinnantien itäpuolella, Kaivokselan liittymästä alas ja kohti katsastuskonttoria. Auto Pitkäkosken ulkoilumajalle, siitä opasteita seuraten perille. Kosken pituus kilometrin pintaan, nimensä veroinen siis.

Kalastus onnistuu rannoilta, joilta löytyvät kohtalaiset polut ja riippusillan eteläpuolelta jopa pitkospuita. Rannat ovat tyypilliset koskirannat, eli veden korkeudesta ja sateisuudesta riippuen kulkeminen on joko haastavaa tai todella haastavaa. Kahlaamisesta ei ole omakohtaista kokemusta.

Lupia tarvitsee kalastuksenhoitomaksun lisäksi joko Helsingin tai Vantaan vieheluvan, läänilupa ei riitä. Muutkin luvat saattavat käydä, mutta ainakin edellämainituilla voi kalastaa huoleti. Lupia saa Vantaankosken kiskalta, mutta myös www.kalakortti.com -palvelusta.

Lisää aiheesta mm. kalakomissa ja Uudenmaan TE-keskuksen (epävirallisella?) Vantaanjoki-sivulla. Myös Maikkarin sivuilta löytyy hyvä juttu Pitkäkoskesta.

Saalis 23.10.2004 09:40-11:45: Vaahteranoksa ja siimasotku. Vesi oli rankkasateesta johtuen täyttä kuravelliä höystettynä reilulla määrällä pudonneita lehtiä.

Avainsanat: Vantaanjoki, Pitkäkoski, kalastus, taimen