Pikepointerin kyydissä

FTK reissuraportti

Ajankohta12.4.2017
MukanaHämppy, Jukka ja Ron
MissäTaivassalo, Hakkenpään aluetta
Kalantulo12, joista listakaloja 4
OttipelitKumit
Bullet TimeIltasyönti
KelitAurinko lämmitti välillä, toisinaa pilvistä, vähän plussaa
Yleisarvostelu8

Meillä oli piikissä yksi ns. revanssi, kun loppuvuodesta 2015 käyty maksullinen opaskeikka ei tuottanut takuuna ollutta fintsaa. Meni aikansa päästä hoitamaan takuu, mutta lopulta onnistui.

Revanssin piti olla 8h keikka, mutta lopulta muutosten jälkeen peliajaksi tuli klo 14-21 – ei haittaa, kyllä tuossakin ajassa oikeat miehet, oikeilla paikoilla hoitaa homman…

Roni oli lähtenyt jo pelialueelle aiemmin, mökille, joten Hämppy ja Jukka starttari Stadista klo 10:30. Matkalla piti saada lounas ja paikaksi valikoitui reitin varrelta Hotelli Ravintola Martinhovi Raision keskustassa (Nettisivut) ja ravintolan lounaslista. Ei hullumpi eväs, kympillä sai massun täyteen, jopa liian täyteen, lihaa ja tiramisua, suositellaan.

Satamaan päästyämme opas, Mikko Ellmen, saapui edelliseltä opaskeikalta minuutilleen sovittussa aikataulussa. Kamat kyytiin ja menoksi.

Eka spotti valikoitua ilmeisesti lennosta, kun pieneen lahtialueeseen puhalsi hyvin tuuli. Tarjolla oli kivikkoa, luotoa, kaislaa ja pienehkö lahden keskusta. Kaikkea oli ulkona, mutta tulos oli Hämpyllä kaksi pudotusta junnupigistä värissä Finnish Disco, kun offset-koukku ei pitänyt. Jukalle ehkä yksi kopu lahden keskustasta.

Homma jatkui ja seuraava kaislantynkä ei tuottanut edes kopua.

Kolmas paikka oli kaislikon reuna, jonka edessä oli kuulemma jonkinlainen monttu. Montusta ei kalaa tullut, mutta vihdoin saatiin eka kala veneeseen, kun Ronin FT-värimaailman Pigiin otti ensin perusbuikko ja irrotuksen jälkeen heti perään fintsan kala (5.8kg). Muillekin sama värimaailma siiman päähän ja paikasta tulikin muutama fisu ylös, Jukalle 4,5 kg hikifintsa ja Hämpyllekin peli auki.

Homma jatkui paikkoja vaihtamalla, mutta tulos oli varsin nihkeää, joku putkilo sieltä täältä. Noin kuuden pintaan taisi veneessä olla kuusi kalaa, joista yksi fintsa.

Loppuillaksi opas oli funtsinut kahden pienen saaren välisen kaislikkoalueen, edessä syvempää ja saarten välissä ja takana ehkä metrin vettä. Alkuun Ronilla iski hyvänkokoinen hauki, mutta mies ei saanut pysymään. Jukka vaihtoi Hanko Gummin pumuun ja hetken päästä oli fintsa (5.2 kg) kyydissä. Nyt oli kaikilla pumua siiman päässä ja kalaa alkoi löytyä. Kierrettiin saaria/luotoja ja heitettiin niiden välissä, ja kalaa oli paikalla. Jukalle päivän isoin, 6.8kg, ja Ronillekin toinen fintsa (5.7kg). Yhteensä kuusi kalaa nousi tästä. Kun aurinko alkoi laskea, oli aika siirtyä takaisin satamaan.

Ihan jeppis setti. Isot jäi puuttumaan, mutta neljä listakalaa tuli kuitenkin. Tusina fisua saatiin, Jukalle kuusi, Ronille ja Hämpylle molemmille kolme.

Teksti & kuvat: Artistit (ja pari kuvaa Mikko Ellmen)