Parainen 04/2005

Ron, Tape ja Jasu eivät malttaneet mieltään, vaan eikun menoksi heti kun vedet aukesivat.

FTK Reissufakta

Ajankohtala-su 16-17.04.2005
Kulkuneuvo(t)Tapen Nissan eli Naissan
MukanaJasu, Ron, Tape
MissäParainen, Björkholm
KalantuloEi suoltojuhlaa, lauantaina Ronille ja Tapelle 3 haukea mieheen, Jasulle yksi, joka oli päivän suurin: 2,6kg. Sunnuntaina Ronille 2 haukea, joista toinen uusi rekordi 5,5kg. Tapelle myös kaksi haukea, joista toinen myöskin rekordi 5,4,kg. Jasulle mp:t. Yhteensä siis 11 haukea.
KelitLauantaina auringonpaistetta koko päivän, heikko kaakkoistuuli. Sunnuntaina puolipilvistä ja vielä heikompi koillistuuli.
MökkiKurtin suurempia mökkejä, 3 makuuhuonetta, kemiallinen sisävessa (helmi). Mökki muuten samaa tasoa kuin muutkin eli kaikki tarvittava löytyy.
VeneetRönnqvist 9,9hv Yammulla
YleisarvosteluTodella jees ex-tempore reissu, rekordit ja hyvä keli nosti arvosanan kiitettäväksi eli 9.

Lauantaina ajeltiin aika pitkä lenkki, 33 km. Eka tahkottiin Heisalan itäkulmaa, josta mä sain kaks haukea ja sit siirrytään kohti Paraisten porttia, jonne matkalla kopaistiin parit lahdet, jossa me käytiin silloin 2002 keväälläkin. Niistä tuli sitten yhteensä 4 haukea ja mulle muutamat tärpit jerkkeihin. Portin jälkeen lähdettiin itään, jossa pyörittiin sitten pari tuntia ja josta Tape otti sitten vielä yhden hauen eräästä pienestä putamasta. Mökillä oltiin kasin aikoihin eli oltiin sit oltu täys työpäivä vesillä klo 12-20. Keli oli aivan mahtava, pieni tuuli ja aurinko paistoi. Lämpötilakin oli yli kymmenen astetta, vaikka vesi ei ollut kuin jotain 2-3 astetta keskimäärin.Ilta meni sitten chillaillessa eli grillattiin, saunottiin ja puhuttiin paskaa. Nukkumatti tuli sitten siinä kahdentoista aikaan saunan jälkeen…

Aamuherätys sunnuntaina oli sitten klo 6.15 ja vesillä oltiin siitä tunnin päästä. Kierrettiin siinä Björkholman lähimestoja Tapen konfaillessa Zippoaan, josta oli bensa loppu. Se yritti ottaa tankista gasoa siihen ja pudotti sen sinne. Vartin verran se sitä kaivoi tankista, kunnes onnistui saamaan sen pois. Siinä kun ois Zipon kivestä kipinä iskeytynyt, niin morjens… Eka fisu, hauki ~1,5kg, tuli sitten mulle suspijigillä siitä Björkkiksen kaakkoispuolen karikolta, jossa ollaan abuja oltu jigittelemässä. Ajeltiin sitten vielä pohjoisemmaksi, kopaistiin muutamat kaislikot ja karikot, kunnes tultiin puol kybältä yhteen isoon lahteen, jossa mekin ollaan käyty aiemmilla reissuilla. Täältä sitten tuli molemmat vitoset vartin välein 50 metrin kaislikkopätkältä ja josta Tape sai vielä yhden kilohauen. Vitoset pani jo hanttiin mukavasti, varsinkin Tapen veijari. Molemmat vapautettiin hyväkuntoisina takaisin, niin kuin kaikki kalat koko reissulla. Takaisin pitikin sitten lähteä kympin aikaan, jotta ehdittäisiin 11.40 lauttaan. Jasua vitutti armottomasti, kun se ei vieläkään saanut vitosta rikki!
Mökillä pantiin sit kamat kasaan ja paluumatkakin sujui rattoisasti, mitä nyt Lahnajärvellä Tapen Nissani rupesi temppuilemaan. Oltiin lähdössä Shelliltä, niin käynnistettäessä ei auto sitä lähtenytkään käyntiin. Mitvit…, akkuko loppu? Ei ollu, koska kaikki virrat toimi (radio,valot jne.) Starttimoottori tai sulakkeet kaskena? Ej… No, Tape tsekkas sulakkeet, kaikki ok. Ei keksitty sitten muuta kuin kokeillaan lähtöä vauhdista eli minä ja Jasu työnnettiin eka autoa snadisti ylämäkeen (niin, ylämäkeen) ja sit tarkoitus alamäessä kokeilla käynnistystä. Tape oli just saanu auton oikaistua ja kokeili käynnistää sitä, niin heti lähti käyntiin!! Ei keksitty, mikä olis ollu syynä muuta kuin huonosti paikoillaan ollut sulake. Vähän kyllä jännitti, että joudutaanko tulemaan jonkun hinausauton kyydissä takaisin himaan… Loppumatka sujuikin kuitenkin ongelmitta, joten mysteeriksi toistaiseksi jäi toi vika.
Kaikenkaikkiaan todella jees kauden avausreissu, jonka enkkahauet tietenkin kruunasivat! Tämän vois ottaa jopa tavaksi eli pyydetään Kurttia ilmoittamaan, kun jäät on lähteny ja buukataan mökki heti viikonlopuksi!
-Ron