MG Alas!

FTK Pikaraportti

Ajankohta7.11.2015
MukanaProffa, Kentsu, Tape
MissäItäinen merialue
Kalantulo10 kpl
OttipelitKumi
Bullet Timenada
KelitPilvinen, 3-12 m/s
Yleisarvostelu6

Päiväreissun pääpointti oli juuri asennetun Motor Guiden, eli MG:n testaus – kauko-ohjaimeen ja moottorin ohjaukseen tutustuminen. Samalla oli tarkoitus kartoittaa uusi kalastusalue. Homma alkoi oikein mukavasti, kun tapasimme rampilla paikallisen, joka päästi meidän lukitulle laiturille kamojen lastaukseen. Siinä jutellessa hahmo kertoi vielä pari ns. kymppipaikkaa (tosin tuuli oli niistä poispäin).

Lähestyimme hotspottia hitaasti ohjaukseen tutustuen. Kalat kunnioittavat ohjausharjoituksia, joten ensimmäinen tunti ja ns. huippupaikka meni vain parilla kontaktilla. Seuraavana oli tingitty intuitiopaikka, mistä Kentsulla ensimmäinen kala kiinni, mutta tietenkin puikko irtosi ja Tape kotiutti ensimmäisen kakkosen. Seuraavaksi siirryimme saaren kupeeseen, johon tuuli jo oikein kunnolla. Jäimme ilman kalakontakteja, kunnes saavuimme saaren vähemmän tuulisille puolelle, mistä tuli sitten taas yksi tärppi Jukalle. Seuraava ottipaikka oli varattu, joten siirryimme vähän pidemmälle kaislikkoon. Hyvännäköistä paikkaa, mutta MG oli ainoa, jolla saatiin saalista… Tape irrotti potkurin ja poisti siimat. Homma jatkui tuloksetta. Siirryimme pieneen lahteen. Jukka ja Kentsu kalasti, Tape päivitti facea ja muuten hengaili, kunnes tuli taas aika nostaa kaloja. Kahdella perättäisellä heitolla pari kakkosen kalaa, joista toinen kyllä irtosi jo heti tärpin jälkeen. Ahvenvita kiusasi liikaa ja päätimme lähteä ns. kotilahteen.

Vene ylös traikulle, ajo kotilahden rampille ja jo selkeästi kovemmassa kelissä kalaan. Kelloa vasten vedettiin loppuun ilman kalakontakteja.

Yhteenveto: MG toimi todella hyvin. Kun harjoittelet ohjausta, jätä kalavehkeet rauhaan, varsinkin jos kalaa ei tule. 😉

Motto: Kota alas, eiku MG…

– Kentsu