Meren Herkkuja -Kuluttajan kalaopas
WWF:n helppokäyttöisessä oppaassa kalat on luokiteltu ympäristöperustein, eli niiden pyynnin ja kalakantojen kestävyyden mukaan. Poimi vihreällä merkittyjä kaloja lautasellesi tai ostoskoriisi hyvällä omallatunnolla, harkitse keltaisen värin kohdalla kestävämpää vaihtoehtoa ja vältä punaisella merkittyjä lajeja.
Lataa kalaoppaat (laaja verkkoversio ja tiivis taskukokoinen versio) koneellesi allaolevista linkeistä. Päivitetyt oppaat on julkaistu 11.1.2011.
Verkkoversio (pdf, 2,38 Mt)
Meren herkkuja – Kuluttajan kalaoppaan verkkoversio on tuhti tietopaketti Suomessa tarjolla olevista ruokakaloista ja niiden kantojen tilasta.
Taskuopas (pdf, 924 Kt)
Meren herkkuja – Kuluttajan kalaopas kätevänä taskukokoisena versiona päivittäisten kalavalintojen tueksi.
Fiskguiden (pdf, 339 Kb)
Havets delikatesser – konsumentens fiskguide i ett behändigt fickformat för att underlätta dagliga fiskval.
Voit tilata taskukokoisen kalaoppaan myös paperisena.
Kolme muistisääntöä kestäviin kalavalintoihin
Osta ensisijaisesti:
1. kotimaista kalaa
2. pienikokoisia lajeja
3. MSC-merkittyä kalaa
Lähde: http://wwf.fi/maapallomme/itameri/kestava-kalastus/kalaopas/