Marrasmetrin metsästys 8.11.2014

FTK Pikaraportti

Ajankohta8.11.2014
MukanaLähi-itä: Janne, Hämppy ja Antti. Kaukoitä: Tape, Ron ja Vesku
MissäItäinen merialue
KalantuloLähi-idässä kappaleita 4 kpl ylös. Paras kuitenkin reilu vitonen. Kaukoidässä kappaleitakin ihan mukavasti ja Veskulle metrin ylitys, 101cm / 6,7kg.
OttipelitJerkit ja kumit. Nyt toimi meilläkin McRubber 🙂
Bullet TimePitkin päivää ei erityistä kliimaksia
KelitPilvistä. jotaintuulta 4 m/s, ilma +1, vesi +3.8-5.7 astetta.
Yleisarvostelu9

Marrasmetrin metsästys

Päivät lyhenevät lyhenemistään ja taaskin satamaan joutui lähtemään synkässä. Tämän päivän retkellä Janne, Hämppy ja Guest Star Antti jäivät työstämään lähi-idän merialueita. Toinen venekunta, Tape, Ron ja Vesku matkasivat pidemmän siirtymän kaukoidän puolelle. Kahden paatin kesken saatiin taas mukavasti pientä kisafiilistä, urheilukalastuksen hengessä. En tuosta urheilukalastuksesta tiedä, mutta aikamoista välineurheilua tämä hauenkalastus nykyään on, vavat ohenee ja jäntevöityy, kalastajille taitaa käydä juuri päinvastoin.

Kaukoitään heilahdettiin komiasti T:n uudella vetojuhdalla, josta ei jää epäselväksi mikä kerho on liikkeellä. Gameplan tehtiin nopeasti, kierretään tuttuja (otti)paikkoja ja kutitellaan tarkasti karvan reunasta ja sisältä. Paatti märkään ja siirtyminen ensimmäiseen mestaan.

Ekan paikan huulet antoi vartissa viisi “hyvängogostbuiggoo” ja tunnelma jollassa kohosi “tänään on suoltopäivä” ja etsitään ne isot. Samaan aikaan Black Hawk viestitti, että lähi-idästäkin löytyy puikkoa.

Ja sitten etsittiin, koko päivä, tuttuja (otti)paikkoja tarkkaan koluten. R2D2 hyrräsi tasaisesti keulassa, teki kalatuksesta oikein miellyttävää ja ukot virpoi vimmatusti. Meressä kävi sirpaa, gummia, eri väristä ja mallista jerkkiä, mutta vain pari töksyä ja joku buiggo. Evästauko piristi, serkkupekan töpäkät epäsleivät maistuivat ja kyytipoikana nautittiin californian steam beer, seurassakaan ei valittamista.

Kello kävi ja enää pari tuntia peliaikaa. Tehtiin päätös siirtyä hieman toiselle puolelle ja alettiin kampaamaan ison lahden kaislaa, johon tuuli kävi mukavasti. Klo 15 jälkeen alkoi pientä heräämistä syönnin suhteen, muutamia seurioita ja töksyjä ja joku buiggo, mutta kovin varovaista. Kello läheni neljää, kammattiin viimeistä pussukkaa, joka on takavuosina toiminut syksyllä.

Aivan viimeisimmässä nurkassa, kaislan reunasta Veskun punaiseen Busaan tärähtää vähän painavammin. Lyhyt väsytys ja hallittu bogaus. Aluksi näyttää, että kala on hieman pienempi, mutta mittaus ja punnitus saa hymyn saamamiehen naamalle, metri viime metreillä lämmittää aina.

Haukkakin oli kotiuttanut fintsaplussan, joka on kelpo suoritus, mutta tällä kertaa ei jäänyt epäselvää ketkä “puree tuppia” 🙂

 

Teksti: Vesku & Janne

Kuvat: Artistit