Loppiaisen haukipeijaiset 6.1.2014

FTK Pikaraportti

Ajankohta6.1.2014
MukanaVesku ja Jukka, Hämppy ja Kentsu
MissäItäinen merialue
KalantuloVesku & Jukka: 4 kpl ylös. ~5kg, 3.7kg, 3*3kg, loput 1-2kg. Hämppy & Kentsu: 2 nelosen kalaa ylös.
OttipelitPuMu jerkit ja yllättäen popperi ja spinneri myös!
Bullet TimeN/A
KelitPilvistä, heikkoa tuulta.  Ilman lämpö +4 astetta, vesi 1,5-2 astetta
Yleisarvosteluitä 7+, itäisempi itä 8+

Kentsu & Hämppy:

Satamaan tuuli todella kylmästi, joten vedimme kaikki vaatteet niskaan, joka oli ihan fiksu ratkaisu, koska ei ollut mikään joulukuun keli enää, mutta ei ollut mikään jäätäväkään keli. Yllättäen satamassa oli muitakin veneitä lähdössä kalaan, vaikka yleisilme alkoi olla jo aika autio.

Reissun ideana oli käydä läpi niitä paikkoja, joita mökkiläiset normaalisti valvovat kädet puuhkassa. Pysähdyimme ensimmäiseksi edellisen reissun hyvään ottipaikkaan, mutta tällä kertaa oli todella hiljaista, vaikka tuuli kävi paikkaan mukavasti. Otimme siirtymän avomeren kautta seuraavaan ottipaikkaan, ja siellä tuuli nosteli jo ihan reippaita aaltoja. Vesi oli selkeästi samentunut, mutta oli vielä heitettävissä. Perkasimme edellisen kerran ilotulituspaikan aika tarkasti läpi ilman tärppejä. Siirryimme lahden perällä tyyneen heittelemään. Perusjerkit antoivat mahdollisesti varovaisen kopautuksen, mutta muuten oli niin hiljaista, että päätimme pohtia seuraavaa siirtoa eväiden parissa. K päätti kokeilla vähän uistinrallia, ja lopulta päätyi valitsemaan popperin lailla toimivan kellu Pigin (kyseistä uistinta voi uittaa lähes paikallaan, ja se pärskii ja hyppii kuin popperi, kunnes jerkkaamalla lyllertää ja poukkoilee kuin Pigi). Keskeltä lahtea on lähes aina tullut joku reippaampi kala, ja myös tällä kertaa. Hieno pinta tärppi, ja ensiarvio kalasta oli siinä kakkosen luokassa. Kala meinasi päästä irti kaislan karvoissa, mutta saatiinhan kala veneen viereen, missä kala näyttikin jo vitosen kalalta, kun selkä oli niin leveä. Painoa oli kertynyt 4,28 kg ja pituutta reilu 80 cm. Vatsa näytti aika tyhjältä ainakin näin ulkopäin katseltuna. Pönöt ja kala takaisin elementtiinsä. Vene-MP pois. Heittelimme paikkaa vielä tovin ennen kuin siirryimme seuraavaan mahdolliseen ottipaikkaan. Siirtymällä jo vähän spekulointiin veden sameutta, ja ikävä kyllä menimme väärille vesille, ja tuhlasimme aikaa maitokahvissa. Paluumatkalla Kentsu vaati pysähtymään varmassa paikassa, missä vesikin on aina läpinäkyvää. Ja sieltä lahden perältä Hämppy korjasi spinnerillä reissun toisen nelosen kyytiin. Aikaa oli enää pariin paikkaan, joista kumpikaan ei tarjonnut enää kaloja. Kauden eka reissumme päättyi siis kahteen nelosen kalaan. Fiilis oli ihan positiivinen, vaikka olisihan se ollut kivaa avata kausi metrillä.

Samaan aikaan toisaalla idässä (Vesku & Jukka)

Hyvä reissu. Molemmille 4 kpl ylös. ~5kg, 3.7kg, 3*3kg, loput 1-2kg. Löytyi yksi hot spot tuulen puolen kaislasta 😆 Ottivehjettä ei tartte arvuutella..

Teksti: Kentsu ja Vesku