Lokametrin metsästys 22.10.2016

FTK Pikaraportti

Ajankohta22.10.2016 8:30-18:00
MukanaDennis, Janne ja Kentsu
MissäItämeri
Kalantulo4 kpl ylös. Suurin tasan 100 cm, muut alle filekalan.
OttipelitPig Shadit
Bullet TimeVaikeeta koko ajan – jos viehe osui suoraan hauen eteen, niin saattoi iskeä kiinni. Kaksi hauista iski syödäkseen ja 2 arasti refleksillä.
KelitItä-/koillistuuli. Tuulilukemat olivat aika kovat. Koko päivän oli pilvistä ja kylmää. Vedenlämmöt 7-9 astetta.
Yleisarvostelu8 1/2 (yksi iso nosti 4 pykälää 😉

Janne heräsi 4:20 ja haki Kentsun klo 6:00, joten aikaisin oltiin liikkeellä. Rannassa oltiin vielä pimeellä. Heti alusta lähtien peli oli selvää – vaikeeta on, mutta uskoa oli, että jostain kalat löytyy. Kaikki ns. varmat paikat oli lähes tyhjiä: muutama varovainen tärppi, pienen hetken Kentsu väsytteli 4-5 kilon kalaa weedless-rigatussa pikku Pigissä, mutta se irtosi ja D:lle iski yksi kala veneen vieressä, mutta irtosi weedless-koukusta.
Ajoimme aika ulos, mutta vaikeeta oli sielläkin. Dennis avasi tilin ja Kentsu peesasi. Siirtymiä tuli suht kovassa kelissä aika paljon, ja munuaiset saivat kyytiä ja meinasi mennä kylmä luihin ja ytimiin.

Oltiin jo reilusti puolet kalastusajasta käytetty, kun Kentsu pääsi vapauttamaan puikon. Päätimme siirtyä vanhoille tutuille mestoille. Ikävä kyllä kaloja ei löytynyt. Kello kävi. Vikaksi paikaksi varattiin ennalta speksattu ns. auringonlaskun ottipaikka, mutta sitä ennen pysähdyttiin parissa tutussa paikassa. 1. perus nollaa, mutta jälkimmäisestä Dennis onnistui saamaan pitkän ja laihan hauen: 100 cm/5,24 kg. Hauella oli iso pää ja raamikin kunnossa. Mahaan olisi voinut pistää jonoon 4 tölkkiä bisseä, niin lommolla se oli.
Yksi iso pelasti kylmän syyspäivän ja nosti iloisen tunnelman veneeseen.

Hyvä reissu – ehdottomasti kannatti lähteä, vaikka vedenkorkeus oli -50 – -45 cm ja itä-koillistuuli.

Teksti & kuvat: Artistit