Lasten kanssa kalassa 23.5.2012

FTK Pikaraportti

Ajankohta23.5.2012
MukanaPihla (5v), Elias (8v) ja Kentsu
MissäHalkolampi, Espoo
Kalantulo7 kpl ahvenia. Suurimmat  100g, yli kymmenkunta karkasi, vaikka koho oli jo mennyt vedenalle. Puiden oksat haittasivat nostoja.
OttipelitMato-onki 
Bullet Time

(Paras syönti)

Kun parvi osui kohdalle
KelitAuringonpaiste, tuulta 2 m/s. Veden lämpö 12
VeneRannalta onkimista
Yleisarvostelu7 ½

Lasten kanssa, kun menee kalaa, niin tärkeintä on jättää omat kalastusvehkeet varastoon, ja keskittyä lasten kalastukseen. Matoa koukkuun, kalojen irroittamista, ja siiman irroittamista puista, siinä riittää tekemistä.

Muut välineet: pelastusliivit, malttia, eväät (juomaa, eväsleivät, ja grillimakkarat), pihdit, matoja, ämpäri kaloille ja varavaatteita + kamera.
Halkolampi on Vihdintien varressa, ja sinne pääsee suht lähelle autolla (oma parkkipaikka). Reitti lammelle on Espoon ulkoilureittejä, joten matka taittuu lasten kanssa mukavasti. Halkolammella on kaksi grillikatosta, ensimmäisen yhteydessä on myös vessat. Kokeilimme ensin parkkipaikkaa lähemmältä grillikatokselta, mutta tälläkään kertaa siitä ei noussut ahvenia. Pitkospuupäästä saisi haukia virvelillä, mutta tällä kertaa olimme tulleet onkimaan. Siirryimme toiselle grillikatokselle (alle kilometrin matka). Meidän ns. ottipaikasta ei tullut tällä kertaa nypyn nypyä, mutta laiturin paikalta vietiin kohoa heti. Ahvenparvi oli paikallistettu, mutta ensimmäiset 4 raitapaitaa eivät jääneet kiinni, vaikka olin vaihtanut uudet 8-koon Mustad superterävät siikakoukut. Syynä saattoi olla ylisuuret madot (häntä pitkällään). Matojen lyhentämisen jälkeen saimme nopeasti 6 ahventa 100 g molemmin puolin. Sitten hiljeni, ja oli hyvää aikaa irroittaa ongen siima puusta, ottaa eväät esiin ja grillata. Makkaran syönnin jälkeen, nousi vielä yksi ahven ja kolme pääsi karkuun. Mukava onkikauden avaus. Ja oli aika lähteä kotia. Lapsilla oli hymy herkässä, ja he halusivat heti seuraavana päivänä lähteä uudelleen. Tosin naapurin poika on istunut mökkilaiturillaan aamu kahdeksasta iltamyöhään ongella. Ei malta edes syömässä käydä välissä. Eli kyllä osasta nuorista on tulossa kovia kalamiehiä.

Lisätietoja: Juha Jormanaisen kirja: http://www.gummerus.fi/page.asp?sivuID=280&component=/PublishDB/Kirjat_kirjaesittely.asp&recID=593

Teksti ja kuvat: Kentsu