Kuhan vedätän 28.6.2012

FTK Pikaraportti

Ajankohta28.6.2012
MukanaFTK Kentsu ja Guest Star Timo
MissäEspoo
Kalantulo4 kpl mittakuhia, 300g ahven, 10 alamittaista 37-39 cm + 1 jolppikuha. Lisäksi muutamia tärppejä.
OttipelitBomber 15A vesimeloni (15ASAL140, ilman pilkkuja, http://tinyurl.com/6utzhl5), TDD BFL, Merimetsot (kuore, vesimeloni, ambulanssi)
Bullet Time22:00
KelitAurinkoista/puolipilvistä/pilvistä/rankkasadetta, tuulta 2-4 m/s. Vedenlämmöt +13-16,8 
VeneSilver Beaver
Yleisarvostelu8

Veneen tuulilasin asennuksen jälkeen (n. 18:30) päästiin aloittamaan. Ensin päätimme kokeilla Timon ensimmäisen reissun mestoja. Veden syvyydet 4-10 m. Aluksi uistelimme 4 metrin vettä. Vapoja oli yhteensä 6 kappaletta, kaksi lyhyttä takana pystyssä (potkurivirrassa), ja 4 sivuilla, joista kahdessa sivuplaanari. Sivuplaanarivapoihin laitoimme 14 cm satulalappuiset Jesset (värit 9 ja 11, http://www.korkiakoskenuistin.fi/14.html), jos vaikka isompaa kuhaa olisi liikeellä. Takavapoihin ja yhteen sivuvapaan 9-13 cm merimetsot ja 11 cm satulalappu Jessen värillä 1. Takavapojen merimetsot keräsivät ensimmäiset alamittaiset kuhat, jonka jälkeen siirryimme syvempään veteen. Vaihdoimme pikku hiljaa syvämmälle uivia vaappuja. Ajoimme hetken – jos toisenkin tyhjää. Päätimme jo siirtyä takaisin 3-4 metrin veteen, kunnes vapa niiasi, ja juuri ostamani Rapalan TDD-11 väri RTF Rainbow Trout (http://tinyurl.com/87ljq85), tartutti kyytiin ensimmäisen mittakuhan 6 metrin vedestä. Innostuimme pyörähtämään vielä yhden kierroksen ja vaihdoimme lisää syvälle uivia vaappuja. Kääntyessämme samalla linjalle ajoimme ajelehtivaan ahvenvitaviidakkoon, jolloin lähes jokaiseen vapaan tuli eloa, mutta vain yhdessä vavassa oli kala kiinni. Tämä 300g ahven sotki pari siimaa mukaansa (ottipeli: TDD-11 GPT Green Parrot, jolla on aiemmin saatu vain haukia). Muita tapahtumia ei tullut, ja kello oli jo yhdeksän. Keli oli vaihtumassa puolipilvisestä sateiseksi, joten siirryimme satamaa lähemmäksi 3-4 metrin veteen. Paikalla oli 5 muuta venettä, ja ajoimme samoille linjoille perään. Teoriassa  tummalla kelillä pitäisi vetää tummilla/kontrasti uistimilla, mutta kun Timolla sattui olemaan Bomberin 15A vesimeloni (sama väri kuin RTF) mukana, niin ylipuhuin laittamaan sen kiinni. Sillä tulikin sitten lähes heti mittakala, ja uudelle kierrokselle. Vaihdoimme pari vastaavaa merimetsoa kehiin. Vesisade alkoi ensin rauhallisena, ja vaihtui nopeasti kaatosateeksi. Kauempana paistoi aurinko, joten pääsimme nauttimaan tuplasateenkaaresta. Uusi kierros ja bomsaa vietiin taas: alamittainen (39 cm), ja heti perään merimetsoon 39 cm. Vielä pari kierrosta ja alamittaisten vapautuksia. Päätimme ottaa plaanarivavat pois, kun niissä ei ollut mitään tapahtumia. Mutta samalla toisessa vavassa tuntui pumppausta, ja muikku merimetso oranssilla mahalla sai ensimmäisen kalan. Taas harmittavasti 39 cm. Plaanarit pois vedestä ja sillan ali. Veden lämmöt nousivat 16,8 asteeseen. Kun olimme tekemässä käännöstä, niin bomsa otti päivän suurimman 43 cm /700g (yhteensä ainakin 7 kuhaa). Sade hiljeni ja tuli ambulanssin aika toimia auringonlaskussa, harmittavasti taas pari senttiä vajaa. Viimeiset vedot vedettiin lähellä venelaituria. Viimeinen mittakala tuli ambulanssi merimetsolla.

Yhteenveto: päivän ottiväri löytyi puolivahingossa uutta hankintaa testattaessa. Ruokakalat saatiin ja mukavasti tapahtumia. Kastuttiin, mutta jäi oikein hyvä mieli. Uusintasettejä on tulossa. Tänään savustuspönttö hönkimään 😛 .

Teksti & kuvat: Kentsu