Klobbenin tykitystä

FTK Pikaraportti

Ajankohta20.6.2012
MukanaJanne, Kentsu, Ron
MissäLäntinen merialue, Klobben
Kalantulo8 kpl haukia ja toinen mokoma tärppejä ja pudotuksia. Suurimmat Ronin kesäfintsa 5,1kg ja Jannen 4,15kg. Loput 1-2 kilon haarukassa.
OttipelitSpinnerbaitit
Bullet TimeTasaisesti noin klo 19-22 välillä
KelitAurinkoista, tuulta 4-6 m/s. Vedenlämmöt +15 kieppeillä
VeneMinttupuffet
Yleisarvostelu9

Reissun vaatimattomana tavoitteena oli saada suursaalistajalistan tyhjät kohdat täytettyä eli 5 kpl 5+ kaloja. Vene suunnattiin kohti Klobbenia, jota oli hehkutettu Kalamies.comissa tykkipaikaksi :lol:.  Ei turhaan, sillä jo ensimmäisessä paikassa ja kolmannella heitolla spinneriä käytiin tukistamassa. Kala irtosi kuitenkin, mutta hetken päästä täytin päivän tavoitteesta ensimmäisen slotin, kun Lindyyn nappasi tavoitekoon juuri ylittänyt kesäfintsa. Kala ei ensisyöksyjen jälkeen hirveästi taistellut ja Janne bogasikin sen ongelmitta irroitettavaksi. Fotojen ja strategisten mittojen oton (5,1kg, 94cm) jälkeen kala lähti reippaasti takaisin lihottamaan itseään. Tämän jälkeen paikka hiljeni ja kolusimme muutamia lähispotteja, kunnes Jannen spinnerissä oli herran ensimmäinen kala. Tämä ei ihan tavoitekokoon päässyt, mutta taisteli fintsaa paremmin. 4,15kg oli Salterin tuomio, kiitos ja näkemiin! Kerrassaan mukavan kokoista kesämötikkää oli siis liikenteessä!

Jannen nelosen jälkeen oli taas pientä siirtymää ja Kentsu karkuutti mahdollisen tavoitekalan, kun vastaisku jäi kokonaan antamatta 😯 . Uudella rekauksella samoilta mestoilta tuli sitten Jannelle yksi kala, mutta ei tuo Kentsun tyrimä vaan pienempi filekoon veijari, joka päätyikin Minttupuffetin peräkaivoon marinoitumaan.  Tilauksessa oli pari-kolme kalaa juhannushaukea, joten tästäkin tavoitteesta oli jo 1/3 täytetty.

Alueen edustalta löytyi uusi paikka, josta tuulen puolelta ensin itselleni muutama todella tukevanoloinen tärppi ja sitten Jannelle ja Kentsulle peruskalat mieheen. Raskaan tärpin aiheuttaja jäi arvoitukseksi. Paikan toinen puoli oli sitten todella matalaa rutakkoa, josta ei heinää ja levää kummempaa siiman päähän sattunut, joten kokka kohti seuraavaa paikkaa. Kentsulle taas tiukka tärppi ja irti, vastaiskuharjoituksille siis selkeää tarvetta. Muuta ei tästä sitten irronnut ja kello alkoi huitelemaan sen verran, että takaisin oli lähdettävä, ajomatkaa kuitenkin oli sen verran paljon! Takaisin mennessä kopaistiin yksi tuttu paikka, mutta turhaan ja viime metreillä pommitimme vielä pari paikkaa, joista kaloja sitten irtosikin oranssi-mustilla spinnereillä Jannelle 2kpl, mulle 1 ja Kentsulle 1 + tärpit ja kiinniolleet päälle. Juhannushaukikiintiö oli omalta osalta täytetty eli toinen reissun tavoitteista tuli siis saavutettua!

Kaikenkaikkiaan erittäin mukava iltapisto, on tää kesäkalastus vaan mukavata hommaa!  😎

Teksti: Ron

Kuvat: Kentsu & Janne