Kirjolohia Serenasta

FTK Pikaraportti

Ajankohta19.6.2012
MukanaAntti ja Kentsu
MissäEspoo, Serena, C&R Kirjolohilampi
Kalantulo0
OttipelitN/A
Bullet TimeEi kaloja, mutta kalat aktivoituivat säätilojen muutosten jälkeen, ja varsinkin klo 20:00 jälkeen tuli paljon tuikkeja ja hyppyjä.
KelitSateen jälkeen puolipilvistä, hento tuuli. Veden lämpötila 18 astetta.
VeneEi sallittu, rannalta viskottava
Yleisarvostelu6+ (puitteet ja opastus: 9, kalantulo: 4)

Hilow Activities järjesti elämyksellisen perhokalastussetin kahdelle edulliseen tarjoushintaan Groupon-diilinä. Kari Kilpiä tuli sovitusti vastaan Serenan portille, ja opasti meitä perhokalastuksen saloihin kädestä pitäen. Antti “Tammukka” Vuorjoki on kokenut Lapin eräkävijä ja perhokalastaja, joten hänellä oli heti homma hallussa. Kentsulla oli yli 10 vuotta siitä, kun perhovapa oli viimeksi ollut kädessä, ja silloinkin kokemukset olivat jääneet muutamaan yrityskertaan Vantaanjoella, joista jälkimmäinen päättyi uintiretkeen. Hilow Activities tarjosi varusteet perhokalastukseen (kalastusvälineet ja perhot (väkäsettömät), lippis ja suojalasit); ainoastaan omat saappaat ja reipas mieli piti ottaa mukaan. Puolisen tuntia heittelimme villalankaa kuivalla maalla. 15 min harjoittelimme klo 11 – 13 liikettä räväköillä vispauksilla, ja sitten 15 min siiman lisäystä ja itse heittoja. Opastus oli hyvin yksityiskohtaista ja ammattitaitoista. Anttikin sai hyviä lisätipsejä. Sitten pääsimme itse kalaan.

Kari sitoi meille kummallekin kuulalla painotettu Leechit. Antille papukaija värin (viimeisestä tankkiauton käynnistä oli kulunut 2 viikkoa, joten räikeisiin pitäisi tulla iskuja) ja Kentsulle mustan. Antti lähti heti kiertämään lampeja, ja kävi läpi paljon hyvännäköisiä paikkoja. Kentsu keskittyi heittämään mahdollisimman avoimella paikalla, missä molskahti juuri ennen kalastuksen alkua. Kolmannen heiton jälkeen sain perhon siten kiinni lumpeeseen niin, että peruke katkesi. Menin hakemaan uutta ja sain kuulapäänymfin. Aikani sillä harjoittelin, ja ajoahvenia jahtailin tuloksetta. Heitto alkoi sujua, ja sain heittoja jo melkein puoliväliin, kunnes perho jäi takana olevaan pusikkoon kiinni, ja hukkui sinne. Seuraavaksi suurempi musta Leechi kehiin. Useiden heittojen jälkeen ilmestyi vaalea kylki näkyviin. Innostuin siitä. Yritin vimmatusti, sillä seurauksella, että perho juuttui rantakaislikkoon. Saapastellen sen sai pelastettuja, mutta kalakin hävisi. Mustalla Leechillä heittelinkin lopun aikaa, ja 20:30 sekin jäi kiinni puskaan ja hävisi sinne. Kari heitteli 10 metrin päästä puskan yli ja sai pari tärppiä. Mutta lopputulos oli tyly. Ei kaloja. Ja kuin kiusalla kirrejä pintautui klo kahdeksan aikaan n. puolessa välissä lammen leveintä kohtaa. Paras syöntiaika taisi olla vasta edessä: klo 20-22, mutta meidän aika oli ohi.

Yhteenveto: mukavaa oli, haukiperhokipinä kuitenkin jäi syttymättä. Puroille ja kapeille harri/taimenjoille kyllä pitää lähteä.

Yrityksen tietoja:
HiLow Activities / Kari Kilpiä 040-564 1277
Tornimäentie 10 Espoo
hilow(at)hilow.fi

Teksti & kuvat: Kentsu