Kevätavaus 2016 soudarilla

FTK Pikaraportti

Ajankohta10.4.2016
MukanaJukka ja Vesa
MissäItäinen merialue
Kalantulo7 kpl ylös. Vesalle 8.4kg/104cm ja pari kakkoskolmosta, Jukalle 3 x 4kg ja yksi kakkoskolmonen.
OttipelitPig Shadit (Shere Khan, Classic FT, Ambulansen), McRubber Rumble Bumble OS ja Hanko Gummi Sushi snack. Jaalin jerkkikin antoi Veskun buigon.
Bullet TimeAamupäivä
KelitAluksi sumua, sitten loppupäivän paistoi aurinko. Vesi oli plussalla. Ilma +1-9 astetta.
Yleisarvostelu9+

Kauden 2016 avaus kotivesillä

Sunnuntaille oli sovittu kauden 2016 korkkaus Jukan mökin tutuille vesille. Reilun neljän kuukauden odotus oli siis päättymässä ja polte kalaan oli kova. Talven aikana kerhon jäsenet ovat hommanneet erilaisen määrän uutta gearia ja erivärisiä gummeja, jotkut enemmän, jotkut vähemmän ja Jukka onkin sitten ihan oma lukunsa ;-).

Matkalla kohteeseen spekuloimme, että ovatko lähilahdet jo auki ja mikä on game plan jos ne ovat kiinni. Soudari ja 6 hv peräprutku asettavat omat rajoitukset paikkojen kiertämiselle. Rannassa meitä odotti iloinen yllätys, lähimestat olivat auki ja valmiit askelmerkit niiden kiertämiselle tiedossa. Paatti ympäri, motti ja e-vispilä kiinni, kamat ja ukot kyytiin.

Sääennusteen lupaama aurinko puski esiin. Ekat heitot heti kotirannassa eivät tuottaneet tulosta, mutta tuntuivat sitäkin paremmilta.

Ekana kokeilimme lähimmän “kusimatalan” lahden, josta ollaan aikaisemminkin saatu kaloja kauden alussa ja lopussa. Hetken virvottuamme Jukka ilmoitti, että kala on kiinni. Kauden eka hauki oli tosi asia, noin 4 kg hyvängogoinenbuiggo haaviin, pakolliset pönöt (tarkat mitat, Jukan eka kala tänä vuonna) ja kala takaisin märkään. Jees, apina pois selästä ekan puolen tunnin jälkeen.

Siirryimme seuraavaan lahteen ja virvoimme sisäänmenoväylää tarkasti. Selitin Jukalle keulasta jotain epämääräistä että “mennään tuonne ja kokeillaan myös tuolta”, kunnes tarinan keskeytti Jannen tituleeraama “Irwin Imu”. Tunsin samantien, että kemu Mäkrupperi oli päätynyt jonkun raavaamman mamman suuhun. Uusi Abun Volatile Musky oli elementissään ison mamman kanssa, ja sillä oli hyvä käskeä Rouvaa haavin suuntaan. Leveä kylki herätti jo toiveet, että nyt saattaa olla kerhokala käsillä. Punnituksen ja mittauksen jälkeen lukemat olivat 8,4kg ja 104cm. Erittäin hieno kauden avaus kala! Viime vuonna Vesa jäi pari kertaa kolmen sentin päähän metristä, nyt päästiin heti ekalla yli.

Ja tällä kalalla mentiin samalla heittämällä Suursikailijalistan kärkeen, isolla erolla edellisen päivän HJK:n buiggoihin nähden.

Jatkoimme lahden kalastusta, lähtöjä ja pöllähdyksiä näkyi jonkun verran. Jukan “heinosen yrjön” väriseen Hanko gummiin puri toinen n. 4kg kala ja allekirjoittanut sai yhden puikulan kromibusalla.

Välillä lounasta, jonka kanssa pieni kaudenavaussamppanja.

Siirryimme vähän suurempaan lahteen, jossa oli syvempää sekä virtausta ja tuulta. Matala ja kaislan edusta olivat tyhjiä. Yksi puikula nappasi koeuitossa olleeseen Jaalin jerkkiin. On muuten erittäin hyvä uintinen jerkki.

Jotain piti keksiä, päätimme kokeilla lahden keskustan kalastusta ja ankkuroimme botskin. Kaivoimme isoimmat, rantalelun kokoiset gummit siimojen päähän ja aloimme paiskomaan täydellä swingillä karmeita pommeja myötätuuleen. Yliyrittäminen kostautui tässäkin lajissa, lisämetrien toivossa Vesa löysäsi heittojarrua ja sen kuuluisan peukkujarrun myöhästyminen johti kunnon siimasoppaan, joka ratkesi vasta illalla fiskarsin työkaluilla.

Loppupäivän Vesa testailikin Jukan Top of the Line seiväs&dööri comboja, joita oli mukana riittävästi.

Peliaika alkoi käydä vähiin ja palasimme takaisin rikospaikalle, josta aamulla saimme kalaa. Muutamia töksyjä tuli, mutta ei mitään erikoisempaa. Oli aika laittaa nuolet koteloon ja suunnata rantaan.

Erittäin onnistunut kauden avausreissu. Parin viikon päästä taas uudelleen. Ja ehkä voisi harkita aurinkorasvaa, ja lippistä…

Teksti: Vesa ja Jukka

Kuvat: Artistit