Kevätavauksia 2019

Ajankohta19.4.2019
MukanaMiikka, Kentsu ja Janne
MissäEteläinen merialue
KalantuloHyvä, yhteensä 35 kpl:tta, suurin 102 cm/8,66 kg
OttipelitVaaput, jerkit ja kumit
Bullet Time13:00-16:30
KelitIlma +15-18 ja veden lämmöt 10-13 Lowrance astetta.
Top  kalatKentsun 102 cm/8,66 kg
Yleisarvostelu9+

 

Pitkäperjantaina lähdettiin puolen päivän jälkeen hauen perään Jannen Cresulla. Klo 13 aloitettiin tutusta lahdesta. Muutama pieni uros hauki löytyi lahden keskustasta. Aurinko paistoi mukavasti ja lahteen tuuli sisään, joten päätettiin heittää myös kaislikko. Koko ajan oli jotain tapahtumia, kunhan vain käytetyssä uistimessa oli jotain vihreää. Miikka ilmoitti metrin seurimosta, joten epäilys siitä, että olemme liian aikaisin paikalla kaikkosi. Heitimme tarkasti jokaisen kaislavälin. Juuri kun olimme lähdössä pois, niiasi Kentsun vapa kunnolla ja sitten alkoi pujoittelu kaislakorsien välissä. Hauella oli oma voimakas tahto, mutta Croixilla pystyy tarvittaessa pitämään suunnan oikeana ja hauki saatiin haaviin. Todella roteva hauki oli onnellisesti haavissa. Koukut lähti irti hetkessä, kun niissä ei ole väkäsiä. Arviot kalan koosta meni vähän yläkanttiin kalan mittavan mahan ja rotevan selän takia. Pituutta oli 102 cm ja painoa komeat 8,66 kg. Hauen käsittely meni kuin oppikirjoissa ja kuvien jälkeen virkeä hauki pääsi takaisin kypsyttelemään kutua. Huomasimme samalla, että osa hauista kuti jo kusimatalassa. Fiilis oli todella korkealla. Ekasta spotista 10 haukea ja yksi suurhauki.

Siirryimme seuraavaksi pääkohteeseen. Aloitimme kalastuksen lahden keskusta ja Janne nappasi useamman hauen junnu pigillä. Siirryimme alueen syvempään “väylään” ja Kentsu sai vähän paremman kokoisen hauen normi pigillä. Kaloja löytyikin kivasti vähän joka puolelta ja saimme vajaat 20 haukea tästä lahdesta, mutta mitään havaintoa isoista hauista emme saaneet.

Otimme pidemmän siirtymään viimeiseen alueeseen, jonka piti olla tosi kuuma. Kun pääsimme paikalle, niin Miikka otti kaksi haukea perättäisillä heitoilta syvemmältä alueelta, mutta sitten tuli tasaisen harmaa pilvikerros ja kalat laittoivat suut kiinni. Kynnimme pikku hiljaa matalampaan veteen, josta sitten saimme vielä 5 haukea ja havainnoin isosta, mutta gå bort-kortilla lähdimme takaisin kotia kohti.

Todella lämmin ja aurinkoinen kevätkalastuspäivä. Tapahtumia koko ajan ja yksi suurhaukikin saatiin, joten todella jeppis päivä.

Teksti: Kentsu
Kuvat: Kaikki