Kevätavauksia 2016

FTK Pikaraportti

Ajankohta9.4.2016
MukanaJanne, Kentsu ja Hämppy
MissäLäntinen merialue
Kalantulo8 kpl ylös. Hämpylle parhaat 7.16kg ja 5.10kg. Muut putkiloa/perustorpeedoja.
OttipelitPig Shadit ja muut gummit. Jerkkikin antoi.
Bullet TimeAlkuilta
KelitSadetta, sumua – aurinkokin paistoi. Vesi +5,6 – 6.2 Lowrance astetta. Ilma +4-6 astetta.
Yleisarvostelu9

Ajankohdallisesti tarkkaan ajoitettu reissu, joka paljastuikin ehkä vuoden 2016 kovimmaksi haukiviikonlopuksi, ainakin SoMe- ja SHS-vapautusilmoitusten puolesta. Aamulla traikkupaketti lähti liikkeelle jo klo 6:30. Pitkähkö siirtymä kalapaikoille. Tottakai, saavuttuamme ensimmäiselle pelipaikalle oli lahdukassa ikävä kyllä 2 muutakin venettä. Päätimme kuitenkin jäädä työstämään lahden toista päätä. Homma alkoi mukavasti metriseurimolla, mutta sen jälkeen hiljeni. Katsottiin, kun viereinen vene nosti samasta ankkurista 8 kalaa ja me keitimme munapataa. Nälkä alkoi hiipiä ja uusi innovaatio, venegrilli kehiin ensimmäistä kertaa. Grilli tulille ja 15 min. päästä maggarat hiillokselle. Sitten vielä ruishampparit… Mahat täynnä jatkettiin työstämistä.

Viereinen vene piti samaan aikaan lounastauon ja jatkoi sen jälkeen samaan malliin – tosin nyt oli kerhokala kiinni. Kala käänsi isohkoa venettä ja teki kaikki mahdolliset temput. Kala kuitenkin haaviin, jonka jälkeen mitat, säkkipunnaus ja takaisin elementtiinsä. Päätimme tuon jälkeen vaihtaa paikkaa, kun meidän ankkuripaikasta ei raivoisasta yrityksestä huolimatta saatu kontakteja. Seuraavasta paikasta Janne avasi tilin hyvän kokoisella buigolla. Ja jotta kautta avaavat H ja K saisivat omansa pois padasta siirryimme hetkeksi kappalepaikkaan. Kaloja pöllähteli alla ja arkoja tukistuksia tuli kumeihin. Viimein K avasi tilin Busalla. Matalassa vedessä oli paljon kolleja jo paikalla, mutta isompaa oli hakusessa, joten päätimme siirtyä 2,5 metrin veteen. Kalaa oli paikalla ja fiilis nousi – vaan taas todella varovaista syöntiä. Pohdittiin, että mikä olisi oikea väri. Ja sehän oli selvä – Blue Pearl ekaa kertaa ulos, ja samantien kala kiinni. Tilanne oli nyt J:2, K:2 ja H:0.

Kello kävi ja nyt oli jo kiire ns. parhaille paikoille, koska päivän lämpimin hetki oli jo ohitettu reilu tunti sitten. Siirtymän jälkeen saimme ensi kontaktit heti lahden suulta. Sitten hiljeni, kunnes saavuimme pyhimpään. H ilmoittaa kontaktista ja kotiuttaa kauden avaus kalansa, paino 5,10 kg. Heti FTK-listakala, upeeta. Ennen seuraavaa heittoa H ilmoittaa, että iso kala heiluttelee tuolla korsia ja heittää sen eteen. Ja pam. Kala ui venettä kohti, joten se on jo tuomittu buigoksi, kunnes veneen vieressä totuus paljastuu ja haavi esiin. 7,16 kg:n pulska lyhyehkö mamma on kotiutettu. Reissun suurhaukitavoite saavutettu ja suursikailijan kärkipaikka vaihtui samalla. Keuliksen akkukin alkoi olla jo tyhjä. Pystyimme kuitenkin pörräämään paikan läpi ja J keräsi vielä kaksi buiggoa. Kello kävi armottomasti ja etukäteen speksatuista paikoista ehkä paras jäi väliin.

Teksti: Kentsu, Janne & Hämppy

Kuvat: Artistit