Kentsu Espoon jääkannella 16.2.2013

FTK Pikaraportti

Ajankohta16.2.2013
MukanaK ja guest star Samuli
MissäEspoo
Kalantulo

Parikymmentä raitapaitaa (5 lähes pannukarkeeta) ja 5 kpl:tta kiiskiä, joista yksi aika komia.

Ottipelit5 cm tasurit, värikoukuilla ja yhdellä kärpäsen toukalla. Vain pari aapoa tuli pystypilkillä. Vaati tasureiden aktiivista heiluttelua.
Bullet TimeN/A
KelitHelmikeli, pakkasta sopivat -1 astetta ja ei tuulta. Lunta ja loskaa jäällä 10 cm. Jäätä 40-50 cm, ja paljon ulkoilijoita.
Yleisarvostelu 8+

Lähdettiin Samulin kanssa vähän ex-tempore pilkille, kun siihen tuli mahdollisuus. Päästiin jäälle vasta klo 15:00 jälkeen, joten hirveästi ei ollut peliaikaa. Työkaverilta olin saanut pari hyvää ottipaikkaa, ja suuntasimme suoraan ns. hot spottiin. Saman pienen, mutta pitkulaisen saaren ympärillä oli ainakin 6 muutakin pilkkijää, joten ihan väärässä paikassa emme olleet. Kairasin ensi reiän, ja uusi pikku Kuusamon kulta/hopea Leija alas parilla kärpäsen toukalla. Melkein heti iski, ja se olikin heti päivän suurin ylös saatu. Olimme suunnitelleet kiertää saarta, mutta kun oli niin lupaava alku. Niin jäimme sitten siihen. Samuli aloitti heti tasurilla, ja nyppiöitä oli, mutta ylös ei kavereita tullut. Epäili koukun tylsyyttä, ja vaihtoi pystäriin. Ja sitten tulikin raitapaita jään pinnalle. Mulla syönti hiljeni, ja ajattelin, että taas käy näin, että jämähdän yhden kalan perusteella. Tapasin aamulla Fishing Lordsin Timon, ja hän kehui ahvenia pilkinnässä tasureita. Joten vaihdoin muikku-tasuriin, jossa oli oranssivatsa (suomalaista käsityötä). Maustoin tasurin yhdellä kärpäsen toukalla. Ja sitten heiluttelemaan. Mitä, taas kala, vaikka reiältä ei enää hetkeen tullut mitään pystypilkillä. No sattuma. Ja uusi yritys, ja taas ahven. Ja sama jatkui vielä parin aapon verran. Sitten hiljeni. Ajattelin vaihtaa paikkaa: sellaiseen laikkupaikkaan. Kävin niitä kokeilemassa kolmea, mutta missään ei mitään, ja samalla Samuli jatkoi tasurilla samalta paikalta aapojen nostoa. Samulin syönti loppui isohkoon kiiskeen. Ja hän vaihtoi paikkaa, ja mä palasin vanhalle reiälle. Ja taas tuli ahven. Sitten hiljeni. Keskustelimme niitä näitä, ja sitten sattui hauska tapahtuma. Musta labbis, Rölli, saapui rapsutettavaksi.  Rölli äkkäs mun ahvenet ja pölli suurimman. Huikee näky, kun kala oli poikittain sen suussa. Sitten se meni ja yritti pölliä Samulin ahvenia. Kun Samuli ajoi sen pois se tuli takas mun luo. Vaihtoi ahvenen pienempään ja söi sen. Sen isäntä huusi, että lopeta nyt se kalojen syönti. Söit jo ison lahnankin. Äijät olivat tulossa talviverkoilta. Rölli lähti, ja kyllä se meitä nauratti, lähinnä se tilanne. Yritin vielä kairata pariin paikkaan ennen kuin tuli pimeätä, ja pari ahventa vielä sainkin. Samuli otti loppukirin, ja nappasi 3 kiiskeä ja yhden ahvenen vielä ennen kuin lähdettiin. Ihan hyvä reissu. Ei suoltoa, mutta kohdekaloja sentään tuli.

Teksti & kuvat: Kentsu