Kauden 2015 paketointi

FTK Pikaraportti

Ajankohta27.12.2015
MukanaHaukka: Team HJK; Hämppy, Janne & Kentsu. Soudari: Proffa ja Vesku
MissäItäinen merialue
Kalantulo2 kalaa ylös, parhaana Kentsun ~4,5kg/88cm.
OttipelitHäntyri ja Busa
Bullet TimeN/A
KelitPakkasta lähdöissä -7°c ja päivälläkin useampi aste, TÖRKEÄN KYLMÄ! Veden lämmöt 0,2-3,7 Lowrancen astetta.
Yleisarvostelu5+

Liikenteeseen lähdettiin pk-seudulta klo 6:30. Pakkasta oli -7°c. Ei maistunut, eikä tuntunut hyvältä! Trailerin aisalukko oli jäätynyt umpeen. Onneksi lukko avautui kuumalla vedellä. Show jatkui ja seuraavaksi sulateltiin säilytyslokereiden lukot, keuliksen lukko jne. Liikenteeseen pääsimme kuitenkin lähes aikataulussa. Hetken siirtymän jälkeen vetoauto ilmoitti takarenkaan olevan tyhjä… ei tuntunut siltä ajaessa, mutta turha pysähtyminen oli kuitenkin tehtävä ABCDEFGH:lle tarkistusta varten. Rengaspaineet olivat kuitenkin kunnossa ja matka jatkui. Perille päästyämme rampilla ei kas kummaa ollut ruuhkaa. Vene alas ja moottori käymään, jotta jähmeessä oleva ohjausvaijerikin saatiin pelikuntoon.

Kalastus aloitettiin vakio sapluunalla ns. loppukauden varmoista paikoista, jotka olivat kuitenkin tyhjiä tai jo osittain jäässä. Helppo päivä tiedossa! No, se ei todellakaan tullut yllätyksenä… Samaan aikaan Proffa ja Vesku jauhoivat soudarilla täsmänä muutamaa lahtea – vaikeeta oli heilläkin. Herrat poistuivat pelikentältä jo päiväsellä äMPeet plakkarissa. Haukalla painettiin loppuun asti, “nauttien” kauden viime hetkistä.

Viimeisellä tunnilla Kentsulle iski päivän avauskala aivan veneen vierestä nopeahkosti uitettuun häntyriin – nelkkupuokin jääkalikka pääsi takaisin lämpimään salamannopean pituustarkistuksen jälkeen. Heti perään Hämpylle kolautus shadiin ja Jannelle nokkahuilu Busterilla. Kaikki A-luokan paikat alkoivat olla jo riitteessä. Varpaat, sormet, vaparenkaat ja kaikki mahdollinen jäässä paineettiin viimeinen tunti synkkään asti. Veneen nosto pimeässä ja kausi paketissa!

Paljon mahtui tähänkin kauteen hyviä ja laadukkaita reissuja. Shädikalastus kasvatti suosiotaan seuran sisällä ja Proffa piti kalastusliikkeitä hengissä (kauden alussa oli 2 kpl 90-luvun hyrrää, lopussa 8 uutta lisää ja niihin sopivat vavat – St.Croixia yms. 10kg kumeja ja muuta ihanaa oheissälää).

Soudari

Soudari-tiimi oli ulkona jo ennen HJKta, ennen kuin aurinko oli noussut. Reitti kulki aika lailla samoja uria kuin muutamaa päivää aiemmin Hämpyn kanssa. Vedettiin sekä 2-2.5m vettä että kusimatalia ja kaikkea siltä väliltä. Ulkona oli kutakuinkin koko värikavalkaadi kumeja, jerkkejä vähemmän. Näpyjä ja ekoja kaloja odoteltiin ensimmäinen tunti, sitten toinen, kolmas, jne… Koko keikalta ei saatu kuin yksi “ehkä kopu” vaikka kuinka perattiin tuttuja alueita, joista oli aiemmilla reissuilla noussut ihan hyvin. Reissu oli siis tyylipuhdas MP. Ainoat ilon aiheet oli pikkusikarit ja aterointi auringon lämmittäessä miehiä. Ilma oli sen verran pakkasella, että aluksi lahdet ja kaislikot oli ihan ok auki, mutta iltapäivää kohden alkoi mestat sulkeutumaan pahemmin. Vaparenkaitakin sai olla jatkuvasti avaamassa jäästä. Vaikea päivä.

Soudarin kauden vikaksi kalaksi, ja itse asiassa suurimmaksi, jäi edellisen reissun Hämpyn 7.3kg mamma. Femmoja ja kuutosia tuli kauden mittaan monta, jostain maaliskuusta alkaen.

Teksti & Kuvat: HJK & PV