Kauden 2012 avaukset

FTK Pikaraportti: Avovesiavaukset 2012

Ajankohta19.4, 21.4 ja 22.4.2012
MukanaRon ja Anssi / Dennis, Vesku, Kentsu / Ron, Tape, Janne
MissäEteläinen merialue (länsi & itä)
Kalantulo19.4 Ronin ja Anssin avauksessa heti mukava 6,56kg + liuta tärppejä.

21.4 Aluksi aivan jäätävän hiljaista. Ainoa kontakti oli puolen kilon hauki, joka lähti D:een jerkkiä karkuun. Kaikki ns. perinteiset lahdet olivat vielä jäässä. Jäätä oli jopa niin paljon, että joku mökkiläinen käveli vielä jääkannella. Lopuksi mentiin Wobblerin ohjeiden mukaan sinne, minne syksyn vikareissu tehtiin, ja sitten oli 45 min juhlaa. Kokonaissaldo 6 haukea, suurin 5,36 kg Veskulle, ja joka jampalle pari haukea..

22.4 TODELLA hiljaista, kolmonen suurin J:lle + 1,5 kg kylkilahna, semmosta.. hyvää veneilyä!

KelitPuolipilvistä ja ikävä viima, myös aurinkopläkää oli.
Bullet Time (paras syönti)klo 18-19 sekä 15:18-15:55
Yleisarvostelu to&la 9, sunnuntai 6, hyvä ulkoilupäivä sekin.

19.4 Ronin ja Anssin kauden avaus

Jäät olivat lähteneet edellisenä viikonloppuna, joten nyt oli aika avata avovesikausi 2012! Avaukseen sain houkuteltua Anssin mukaan ja erinäisten avausreissuun aina erottamattomasti kuuluvien konfauksien jälkeen pääsimme viiden jälkeen vesille. Evari lähti käyntiin kuin palmun alta ja homma rokkasi! Kylläpäs merellä on taas mukavaa!

Eka paikka oli ikävästi kovan tuulen puolella ja tapahtumien puuttuessa emme siinä viihtyneet pitkään vaan suuntasimme kohti rauhallisempia vesiä. Suunnitelmana oli koluta eräs iso ja vallitsevalla tuulella suojainen lahti, jossa keskisyvyys ei edes metriä hätyytellyt. Ajatus oli oikea, kun mestoille saapuessamme bongasimme jo pari mulausta rantaviivassa ja kaislantynkien seassa. Ei muuta kuin armoton pommitus päälle!

Muutaman jerkin vaihdon jälkeen päätin kokeilla pumu-Lindya ja heitin sen niin pitkälle pöpelikköön kuin pystyin. Hidasta tasaista kelausta kaislojen välillä tökkiessä, kun yhtäkkiä tuli vähän tukevampi tökkäisy. Kiinni on ja otteista päätellen ihan jees kokoinen! Kala oli rauhallinen ja arkihuolesipoisheitä-Anssi bogasi sen varmoin ottein samalla videoiden tapahtumaa. Kunnon porsas kyseessä ja Salter ilmoittikin painoksi 6,56-6,64kg eli tuomittiin 6,6kg:ksi. Parit fotot ja kala takaisin kypsyttelemään mätiään. Mukava kaudenavauskala ja itse asiassa paras avaus koskaan itselleni! Yleensä eka reissu on keitelty munasoppaa tai sitten uistimeen on eksynyt joku lasiainen…

Sixterin jälkeen tiukkaa yritystä oli vielä puolisentoista tuntia, mutta kaloja ei enää ylös asti muita tullut. Mulla oli yksi kiinni kellu-Sliderissä ja Anssilla pari hyvää tukistusta Ronsteri C47:ssa, kaloja kyllä kävi mulauttelemassa vähän väliä eli oli niitä paikalla enemmänkin. Niukat kappaleet eivät haitanneet, yksi isohan pelastaa päivän ja kun kyseessä oli vielä eka reissu, niin päivä paketoitiin tyytyväisin mielin (ainakin mun osalta J). Sunnuntaina uusiksi!

21.4 Denniksen, Veskun ja Kentsun kauden avaus

Lähtö oli sovittu perheellisten menojen mukaan klo 13:00. Gearit veneeseen, ja luiskalta vene alas. Aluksi perinteisiin lahtiin. D oli tiedustellut, että lahdet ovat ainakin osaksi jäässä, ja ikävä kyllä näin oli. Jos paikka ei ollut umpijäässä, niin ainoastaan ns. paitsiorantakaislikkoja pääsi perkaamaan. Jääkannen alle heittely ei innostanut. Mikään ei tuntunut toimivan. Kokeiltiin heittoperhoja, jerkkejä, suspeja jne. Epätoivo valtasi. Toiveet edes vene-MP:een poistosta alkoivat vaikuttaa epätoivoisilta. D teki vahvan ja oikean päätöksen, ja lopetimme nyhväämisen. Ajoimme syksyn viimeisimpään mestaa, eli aika ulos FTK:oon mittapuulla. Auringonpaiste tuli vastaan puolessa välissä, ja K:n ilme kirkastui. K hali D:tä ja huusi innoissaan, että nyt pojat tulee kalaa. Ajoimme varovasti aurinkoa vastaan ottipaikoille. Rennosti yli karikivien, ja yliajon jälkeen huomasimme, että vasemmalle jäi pintakivi. Tuurillahan ne merimiehetkin seilaa. Laskimme ankurin hyvässä uskossa, ja heittelimme saaren rantaa. Vesku laittoi Sinipeili Herky Jerkin kiinni, ja päätti heittää karikivien taakse syvempään veteen. Heti ilmoitus kalasta. Ennen venettä kala alkoi köydenvedon, ja sieltähän nousi komea 5,36 kg:n haukimamma. Pönöt, punnitukset, voitonkiljahdukset ja kala takaisin elementtiin. Seuraava kala tuli Kentsulle kaislanreunasta PuMu suspiin, 2,84 kg. Sitten K sanoi pahoitellen, että nyt pistetään ottipeli: G Busa. Kun Busa osui veteen kaislikon reunassa, niin heti oli kala kiinni. Mutta se irtosi. Rauhallinen jatkouitto, ja uusi isku, vastari, ja taas irti. D heitti samaan slotiin, ja Hologrammi Slaikkari puhui. D:en eka jerkkihauki: 1,69 kg oli tosiasia. Kentsu heitti edelleen samaan paikkaan, ja sitten vietiin oikein kunnolla. Köydenvetoa ehti kestää jo hetken, ja vastapuoli oli ohjaimissa, jarrua kireemmälle, ja karkuutus. Syvä pettynyt henkäys. Ja uutta yritystä. Vesku nappasi suunnilleen samalta kohdin n. kolmosen hauen, mutta siihen isoon, ei saatu enää kontaktia. Kentsun G Busa juuttui ruovikkoon oikein kunnolla, ja sitä haettaessa kuului syöntimulaus vasemmalta. D heitti sinne, ja heti kala kiinni. Hauella oli joku keppi suussa, ja sen takia vaikutti aluksi todella suurelta. N. kolmosen kala sekin. Kentsu poimi vielä yhden n. kolmosen kalan kellu Slaiderilla ja sitten hiljeni. Viime heitoilla vielä G Busaa vietiin n. kakkosen hauen toimesta, mutta sekään ei ollut kunnolla kiinni. Pitänee vaihtaa koukut, ehkä laittaa tuplarenkaat. 45 min hyvä setti nosti hengen todella korkealle, ja hyvillä mielillä lähdetään kevätreissuun. Kaikilta apina pois selästä.

Mitä opimme: jos erikoisliikkeessä annetaan vinkkejä, niin ne kannattaa kuunnella.

 

22.4 Tapen ja Jannen kauden avaus, Ron keulassa 2. reissullaan

Todella hiljaista idässä. Osa pelipaikoista vielä jäässä. Jannelle noin kolmosen avauskala kuitenkin, joka jäi päivän ainoaksi. Tällä kaverilla oli ~kilonen lajitoveri suussaan, pyrstö hauskasti suupielestä pilkottaen eli syöntihaluja ainakin oli. Harmi, ettei vain löydetty ottipaikkoja. Joitain tärppejä sieltä täältä eli vaikeeeeeeeta!  😉

 

Teksti & kuvat: Kehissä ollut FTK Royal Posse