Itsenäisyyspäivän vastaanotto 2011

FTK Pikaraportti

Ajankohta6.12.2011
MukanaDennis, Janne ja Kentsu
MissäItäinen merialue, Sipoo ja lähialueet
Kalantulo5 kpl haukia, suurimmat 7,65kg ja 4,04kg. Loput 2,5kg kantturoissa. Pari fileiksi asti. Dennikselle 300g Ahven sivuosumana Bomberilla. 
OttipelitPuMu Sirpa ruletti. Kaikki hauet tällä. 
Bullet Time

(Paras syönti)

14:00
KelitKohtalaista tuulta ja pilvistä. Veden lämpötila 5,2 Raymarine astetta.
VeneRanskis
Yleisarvostelu9

Alku oli taas vaikeaa, kunnes kahden aikaan alkoi haukien itsenäisyyspäivän vastaanotto. Sinnikkyys paikkojen hakemisessa tällä kertaa jopa palkittiin. 10:00-13:00 – seikkailua erinäisissä lahdissa, mutta vain muutamia satunnaisia tärppejä saatiin. 

Vene-MP saatiin pois vasta  klo 13:00 aikoihin kun D ilmoitti lihavan ahvenen seurailusta PuMu Bomsassa ja seuraavalla heitolla nosti sen laidan toiselle puolelle. Aapo meni Kentsulle perattavaksi ja oli aivan täynnä mätiä. Mäti paino melkein kaksi kertaa enemmän kuin lihat.

Tämän jälkeen siirryimme ns. varmaan kappalepaikkaan erääseen lahdelmaan. Ei haukia. Paikalla olisi voinut olla taneja, mutta ei uskallettu kokeilla. Usko ei horjunut missään vaiheessa, vaan vielä oli pari pussukkaa tiedossa ennen kotimatkaa.

Ensimmäisen pussukan suulta K:lla parin kilon hauki kiinni, mutta ei kuitenkaan ylös asti. D ja J pommittivat toista puolta laadukkaasti ja 4-play ambulanssiin vauraampi D:lle hetkeksi kiinni. Sitten J:lla peruskala hetken kiinni kunnes Jannelle vihdoin pistekalana nelosen Haagertti ylös asti. Varovaista oli, mutta mukavaa.

Siirryimme kaislikon ränniin. Etuvartiosta duppelkakkonen, ensin K ja samaan haaviin J. Sitten astuimme kuningattaren saliin. Salin perältä löytyikin sitten aikamoinen mamma, joka tyhmänä otti Jannen PuMu Sirpaan oikein isolla haukulla. Metrinen mamma laittoi hanttiin vedessä voimakkaasti, mutta  puolittainen nosto haavilla onnistui (ei mahtunut siis kokonaan haaviin) ja mamma kyytiin. Veneessäkin mamma näytti sekä J:lle että K:lle kuka tätä tangoa vie ja ketkä vikisee, mutta onneksi hammaslääkärisetti onnistui lopulta helposti, ja mamma jatkoi uintiaan hyväkuntoisena. Keväällä nähdään toivottavasti valssin askelin.

Kalat löytyivät taas kirkkaasta vedestä ja yllätys, yllätys matalasta. D:lle suuri kiitos opasmaisesta veneenkäytöstä.

Yhteenveto: Taas hyvä reissu ja metri puhki joulukuussakin. Tähän on hyvä vaikka lopettaa kausi, katellaan nyt vielä..  😆

Teksti ja kuvat: Janne & Kentsu