Itä-Länsi-ottelu 2013

FTK Pikaraportti

Ajankohta15.08.2013 16:30-22.30
Mukana

Itä meidän: Janne, D ja Deen “onnenamuletti” Guest Star Virtanen. Länsiliitto: Ron ja Kentsu.

MissäItäinen & Läntinen merialue
KalantuloIdästä 9 kpl ylös, suurin 4,48kg. Lännestä 4 kpl ylös, suurin 3,5kg. Tarvittavat ruokakalat saatiin, lopuille Care & Respect.
OttipelitSpinnerbaitit (yllätys!) myös muilla tuli, esim. Beten Crocodil 23gr. ja suspeilla.
Bullet TimeIdässä koko ajan, lännessä kerran 19:00 dubbel backen
KelitAurinkoa/puolipilvistä, 12 m/s tuulta, ilma +20C, vesi idässä +20C, lännessä 9,7 – 17 C
Yleisarvostelu8+

Klo 18:00 oli sovittu startti, mutta itä otti varaslähdön jo ennen klo 17:sta, ja poimi ennen kuutta reissun suurimman kyytiin: Jannen 4,48 kg.

West side story:

Lähtö satamasta 18:15. Ensimmäiset varmat kolme paikkaa olivat täysin tyhjiä, ja tuuli oli tosi kova. Fiilis oli hyvä, mutta kohdekaloja ei löytynyt. Päätimme mennä edellisen kerran ottipaikkaan. Siihen kävi tuuli kahdesta suunnasta sopivasti. Heittelimme ainakin 30 min. ilman tapahtumia, mutta paikkaan oli uskoa, joten kokeilimme vähän uistinrallia. Roni päätti siirtyä suspiin ja Kentsu vaihtoi Grinderin spinneriin. Yhdistävä tekijä oli oranssi väri, ja syvempi uinti. Toisella heitolla Roni ilmoitti kalasta, ja saatuaan lauseen loppuun, ilmoitti Kentsu myös. Kummallakin oli raskaampi kala kiinni, joten haavijaa ei ollut, mutta yksikoukkuinen ja väkäsetön Grinderi päästi hauen vapaaksi jo reilusti ennen venettä. Roni sai lyhyen, mutta tanakan 3,5 kg:n bodarihauen.

Päätimme ottaa pitkän siirtymän pois peruspaikoilta. Lähdimme kirkkaan veden perään. Aikamme ajettua saavuimme mestoille, ja näkyvyys oli ainakin 2 metriä kaiun mukaan (pohjasta erottui selvästi kaikki). Heittelimme aikamme hyvännäköisiä spotteja, mutta kalat vain seurasivat vieheitä veneen viereen – eivät edes yrittäneet iskeä, ja uistimen värin tai mallin vaihto ei auttanut, joten siirryimme taas. Nyt veden lämmöt laskivat jo 9,7 asteeseen. Roni sai todella kiukkuisen filekalakokoisen hauen, joka laittoi todella hyvin vastaan, ja just ennen pois lähtöä Kentsu sai PuMu suspilla yhden. Pitkä siirtymä takaisin parin spotin ja tapahtuman jälkeen takaisin kotisatamaan.

Itäveri:

Liikkeelle tosiaan lähdettiin jo puoli viiden aikoihin. Ensimmäiset spotit olivat lähellä, mutta yllättäen täysin tyhjiä. Näinkö taas, vaikeaa? Seuraavasta paikasta alkoi kuitenkin paukkua ja tuttu spinnereillä kotiuttaminen alkoi. 9 kpl ylös illan mittaan ja erittäin runsaasti pudotuksia ja seurioita ym. Kalaa oli  paljon liikenteessä laajalla alueella useassa tutussa spotissa, mutta eivät syönnöstäneet hanakasti. Rutiinivoitto kuitenkin leikkimielisessä kisassa länkkäreitä vastaan  😆 . Hauska ilta kaikin puolin.

Teksti: Janne & Kentsu

Kuvat: Artistit