Inkoo 27.9.2008

Janne, Roni ja Jasu käväisivät Inkoossa toteamassa, että kalastus voi olla samanaikaisesti vaikeaa sekä helppoa.

Päivä vesillä alkoi normaalisesti, eli minttubuffetin laskeuduttua elementtiinsä Yammu näytti puskevan öljyä kaikkien vesielukoiden iloksi. Vähän, mutta tarpeeksi että vituttaa. Konf! Jeesusteippi pitää maailman ja FTK:n veneet kasassa. Ei ku veneeseen ja… mitvit? Nyt vuorostaan akku on niin seis ettei jaksa startata. Siispä pata auki ja narulla nykimään. Kotvan nykimisen jälkeen alkoi jo Rolmaister olla valmis ja heitti legendaarisen “yks vielä”. Oho oho, Yamaha murisi jopa usean sekunnin ajan! Seuraavalla pysyi jo käynnissä. Vartin yli 11 päästiin vihdoin asiaan ja suunnaksi saman tien viime syysreissulla tapahtumia tarjonnut lahdukkakompleksi. Ei ihan suoltojuhlana päivä alkanut, kuten tavan mukaisesti aina etukäteen oletamme. Uistimet oli jo vaihtuneet vähän harvinaisempiin kokeiluihin, kun vuosi sitten kuusysejä tarjonnut mesta vihdoin aukaisi pelin. Lähes veneen vieressä kävi luigi näykkäsemässä mun Jesse Jerkkiä. Hidas jatkonykäisy ja pam. Luigi rankaisi digivaakaa 1,42kg verran. Tili auki.

Päätettiin siirtyä vähän avonaisemmille vesille. Rollengothenburgh valitsi semisummamutikassa sopivia pöheikköjä, joista yksi pääsi läpsäyttämään poskille. 25 minuutin sisään mulle viisi haukea, joista kaksi peräkkäistä tuplatärppiä Ronin kanssa. Jannella kumisi kupariset, parilla näykkiöllä. Mestan suurin oli lupaava 3,9 kaliberin Luger, joka pisti ihan hyvän haugi-söyn, eli syöksyt ja veneen alla jurnuttamiset kaupan päälle ihan ilman lisätippiä. Päivän ottipeliksi osoittautui uppoava punapää pikkuslaikka. Jälleen uistin jolla en aiemmin ole saanut mitään. Suoltaminen hiipui ja kokka kohti samoja vanhoja seikkailuja uusissa mestoissa.

Jönssi sai vihdoin tilinsä auki ja mä korjasin pari haukea veneen puolelle ihmeteltäväksi. Kevyen, mutta epäterveellisen kenttälounaan jälkeen syönti oli peruskauraa. Mulle iski punapäähän 2,22kg peruskala. Ronille toinen samaa luokkaa. Kopastiin vielä paluumatkalla suoltokaislikko läpi, jossa todettiin tilanne suht perushiljaiseksi. Roni ja Janne onnistuivat kuitenkin suorittamaan päivän kolmannen tuplatärpin täysin samasta mestasta kuin aiemmatkin. Ronin haagert oli jopa pistekala kun jousiboga vilautti seitsemää paunaa.

Aurinko alkoi jo vähitellen valua mereen ja janpat kohti venerantaa. Käytiin vielä vikat heitot heittämässä mestassa, jossa Jönssi avasi tilinsä viime syksyn reissulla. Yksi lespopuikula kävi mulle vittuilemassa ja näykkimässä koukkuja juuri kun jampat alkoivat vetää kamoja kasaan. Ei tuu se päivän kymmenes hauki mulle, ei sit millään. Kiukkumotivaatiolla olisin voinu metsästää tasalukua vaikka pimeään asti, mut muu kööri oli niin valmista settiä et ei auttanu muu kuin lähteä sykähtämään vene ylös. Päivän saldo mulle yhteensä 15,5kg haukea vajaalla viidellä tunnilla aktiivista, eikä kukaan jäänyt ilman. Ihan jeppis päivä taas vesillä.

Teksti: Jasu
Kuvat: Janne