Inkoo 11/2007

FTK:n syysreissu vedettiin tällä kertaa lännemmässä kovassa kelissä. Vaikeeta. Tosi vaikeeta.


FTK Reissufakta

Ajankohtato-su 08-11.11.2007
MukanaJöns, Jasu, Rolgoth, Tapioca Mechano, Tawa (pe-su), Jakke (to-la), Late (pe-su) ja Kentsu (la)
MissäInkoo
Kalantulo
Vaikeaa, tosi vaikeaa. Kolme fintsaplussaa, yks kakspuokki ja loput välillä siittiö-peruspuikula (0,5-2kg). Kappaleita koko porukalle yhteensä n. 35. Kalastukseen käytetty aika: palttiarallaa 110 miestyötuntia, yksi kala per kolme tuntia siis…
KelitTuulta, sadetta, tuulta, sadetta, tuhnua, tuulta. Ilma +2-4 astetta, vesi +4,5-6,3 astetta.
MökkiTodella toimiva, hyvä sijainti, reilusti tilaa, ok puusauna ja rantaan lyhyt matka. Miinusta kehno laituri, jossa huonosti tilaa FTK:n armadalle.
VeneetHaukka, Yammu ja Bella
YleisarvosteluKalastus 6, mökki 9-, muu pössis 9

Reissun TOP 3 Kalat
Ville6,9kgVihertävä Ronsteri
Janne6,9kgBuster C41
Late5,4kgVihertävä suspi

FTK Syysreissu – Inkoo 8.-11.11.2007

Teksti: Ron Katz, Ville Tawaststjerna

Epilogi

FTK:n järjestyksessä 14. reissu pidettiin ennätyksellisen myöhään ja ennätyksellisen veemäisessä kelissä (oliskohan näillä ollu jotain tekemistä asian kanssa??). Reissun myöhäisen ajoituksen ideana oli, että iso kala olisi jo tässä vaiheessa rannassa tankkaamassa talven varalle ja mahdollisuudet niiden saamiseen olisivat paremmat kuin aiemmilla reissuilla, joita on pidetty syys-lokakuussa. Viime vuonna marras-joulukuu antoi nipun hyviä kaloja porukalle, joten odotukset olivat korkealla fintsojen suhteen. Toisin kuitenkin kävi, vaikkakin kolme yli vitosta saatiinkin. Yleisesti ottaen oli todella vaikeeta. Mikä meihin FTK:n miehiin menee syysreissuilla?

Torstai 8.11

Torstai käynnistyi jo seiskalta kauppareissulla ja kasilta oli traikut jo nupissa. Treffit  Jönssin kanssa Jorvaksen Shellillä, josta sitten matka jatkui Ingååseen. Veneet oli vedessä kympin maissa ja taloksi asettautumisen jälkeen miehet kalassa puolen päivän kieppeillä. Torstai hakattiin viikon takaisen tunnustelureissun ottipaikkoja, mutta kala oli nihkeällä otilla, vaikkakin reissun avauskala tuli Jönssin Fimppiin neljännellä heitolla. Loppusaldoksi neljän ja puolen tunnin viuhtomisen jälkeen jäi muutamia peruspuikkoja mieheen, ottipeleinä ollessa Busat, Sliderit ja vaaput. Ilta meni rattoisasti Jaken ilmestyessä rientoihin mukaan.

Perjantai 9.11

Aamulla oli tarkoitus herätä seiskalta ja lähteä aamun sarastaessa vesille, mutta kova vesisade ja tuuli saa aikaan sen, että porukka käänsi kylkeä sängyssä ja veteli sikeitä vielä pari tuntia. Kun sade osoitti hieman laantumisen merkkejä kymmenen aikoihin, vedettiin Skyfoxit niskaan ja eikun baanalle. Hiukka pidempi siirtyminen Tammisaaren vesille ja kuuluille haukilahdille.

Älytön tuuli vaikeutti kalastusta, vaikka paikat olivat suojaisia. Kaislikkojen rekaamisesta ei tullut mitään, vauhtia oli aivan liikaa. Ankkuria joutui käyttämään jatkuvasti. Eka kala puri Jasun Krokkaria per heti saavuttuamme eräälle paikalle, mutta sen jälkeen hiljeni totaalisesti. Paikka oli tosi herkullinen, olisi voinut kuvitella, että mammat vain jonottavat päästääkseen ahmimaan jerkkejämme. Seuraavaa kalaa saatiin odotella puolentoista tunnin verran, jolloin Tape otti suspilla läpikuultavan siittiön ja siitä vartin päästä avasin oman pelin taimensuspin avustamana 1,8kg hauella, joka otettiin pihviaineksiksi.

Loppupäivä meni sadatellessa tuulta ja kalastamisen vaikeutta. Toki myös ihailtiin upeita paikkoja ja ihmeteltiin samaan hengenvetoon, että miksei missään ole mitään, ei edes töksejä tai seurioita. Päivä pantiin pakettiin neljän jälkeen saldon osoittaessa venekunta Yammun (Tape ja Ron) osalta 8kpl haukia (Tape 5kpl ja Ron 3kpl) ja Haukan kohdalla vähän vähemmän. Pihviainekset sentään saatiin kasaan! Ottipeleinä tällä kertaa suspit, Busat ja PuMu Slider. Ilta meni iRon Chefin haukipihvien parissa, joihin kuuluu aperitiiviksi huutokännit.

Lauantai 10.11

Heräsimme 06:00 ja käytyämme kaikki aamulenkillä kaunissa syyssäässä, siirryimme hyvässä järjestyksessä veneisiin.

Eli heräsimme kun heräsimme, ja valuimme darrapäissämme veneisiin mitenkuten ottamaan korjaussarjaa. Vaikeeta oli taas. Satoi vähemmän kuin aikaisemmin, mutta tuulta oli aika lailla. Yksittäisiä siittiöitä sieltä täältä, kunnes Hookki keksi päivän juonen: Pilvien rakoillessa tuulen puolen matala eiminkäännäköinen ranta ja kullan värinen jerkki. Nopeaan tahtiin jokunen kilopuikko ja Jannelle kuusysi.

Yritimme monistaa konseptia muille veneille, mutta nada. Villelle vielä samanlainen kuusysi sadan metrin päästä, mutta muuten hiljeni taas.

Mökille chillailemaan, hiljaista oli kyllä illallakin.

Sunnuntai 11.11

Vesille venosen mieli, kunhan mökki on siisti. Vaikeeta, todella vaikeeta! Pari puikkoa. Veneet pakettiin ja pois.